Afbeelding

Honderden bomen geplant in Boxtel en Liempde

Algemeen
BOXTEL / LIEMPDE – In zowel Boxtel als Liempde zijn woensdagochtend vele honderden bomen, struiken en planten geplant. In het kader van de Nationale Boomfeestdag gingen leerlingen van de Angelaschool, de Hobbendonken en de St. Theresiaschool in Sparrenrijk aan de slag met planten terwijl vrijwel gelijktijdig een ruime zeventig leerlingen van de Oversteek in Kasteren, Liempde, aan de slag gingen.

In Liempde werd al voor de 26ste keer deelgenomen aan de plantdag, waarbij vandaag ruim 1000 bomen, planten en struiken de grond in gingen. In Liempde werden zelfs weer enkele Liempdse wilgen aangeplant. “Kasteren is de parel van Liempde, want ik sta al voor het vierde jaar op rij in Kasteren bomen te planten. We zijn erg bezig om mensen gezonder te laten leven en daar draagt een mooie, groene omgeving echt aan bij”, aldus wethouder Van der Wiel.

Daarna plantte de wethouder samen met Iris, Sandra en Esmee en Ineke en Frans van Giersbergen, de eigenaren van het plantperceel, de eerste boom. Fanatiek en lekker in het zonnetje gingen de leerlingen daarna op enkele locaties aan de Kasterensestraat onder begeleiding van de Natuurwerkgroep Liempde aan de slag.

Kijk voor foto’s van de Boomplantdag in Liempde hier, het planten in Sparrenrijk, Boxtel is hier te zien.
Natuurlijk kunt u voor enkele foto’s ook een bezoek brengen aan onze Facebookpagina.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant