Afbeelding

Michael van Kasteren geslaagd voor Zwarte Slip karate

Algemeen
BOXTEL - Boxtelaar Michael van Kasteren is zondag geslaagd voor de bruine band zwarte slip Ashihara Karate. Michael van Kasteren is in het dagelijks leven sportleraar op het VMBO en in zijn vrije tijd trainer van de karate junioren/senioren van 4Defence (Fight School Boxtel) en een actief organisator van diverse sportactiviteiten.

Michael heeft examen gedaan tijdens het Karatekamp van de AIKO Ashihara International Karate Organisation. Meer dan honderd deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Rusland en Georgië waren aanwezig op het kamp. Trainer Peter Kerkhof zelf 1e dan Ashihara Karate was zeer tevreden over de prestaties van zijn leerling en het verloop van het kamp.

Op het kamp waren veel bekende namen uit de vechtsportwereld aanwezig zoals Karateka Davit Kiria (wereldkampioen kickboksen 2014 lichtgewicht) met zijn coach Dave Jonkers, hoofd van de Ashihara International Karate Organisation en de meervoudig Europese Full Contact kampioenen Karate Marc de Roodt en René Stigter.

Op zaterdagavond stond het technische deel van het examen op het programma, zondagmiddag werd het kamp afgesloten met het kumite (= gevecht) gedeelte van het examen. Dit bestond voor Michael uit het draaien van 25 partijen van 1 ½ minuut met diverse tegenstanders. Door goed en intelligent vechten bracht hij deze zware opdracht tot een succesvol einde. De volgende opdracht voor Michael van Kasteren is nu de felbegeerde zwarte band, waarbij hij dertig partijen achter elkaar moet zien te volbrengen.
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant