Logo mooiboxtel.nl
Professioneel toonden deze jonge modellen de voorjaarscollectie tijdens de vorige Modezondag. (Foto: Jan van der Steen)   | Fotonummer: d98cb9
Professioneel toonden deze jonge modellen de voorjaarscollectie tijdens de vorige Modezondag. (Foto: Jan van der Steen) (Foto: Jan van der Steen)
Evenementen nieuws

Centrumondernemers openen de deuren voor negentiende Modezondag

Boxtel - De Markt van Boxtel mag dan wel verbouwd worden, maar dat weerhoudt een tiental centrumondernemers er niet van het centrale plein aanstaande zondag 7 oktober in te richten tot een wervelend middelpunt van een modeshow. Of beter gezegd: drie modeshows. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur zullen tien zaken laten zien wat zij dit najaar in huis hebben op het gebied van mode, maar ook op andere terreinen. Verder zijn er verschillende activiteiten te beleven om een dagje lokaal winkelen voor alle leeftijden aantrekkelijk te maken.

Het is de intentie de modezondag twee maal per jaar te laten plaatsvinden, zo geeft kartrekker Filipe van den Borne aan. De modeshows in maart worden al jaren georganiseerd. De modezondag in het najaar wordt voor de vierde keer gehouden. Eerst was dat tijdens het Herfstfestijn, maar nadat dat in 2016 voor de laatste keer werd gehouden, besloten enkele ondernemers het evenement op eigen initiatief in stand te houden.

Het evenement wordt aan elkaar gepraat door Marieke van de Heuvel. Het podium wordt aangekleed met een paarse loper en er zullen statafels met paarse rokken rondom het podium geplaatst worden. Als het regent kan de catwalk bovendien deels overdekt worden.

De modeshows worden vergezeld van een koopzondag waarop verschillende zaken in het centrum de deuren openen. Ook zijn er op de Markt verschillende kinderactiviteiten: er is een ballonnenclown en kinderen kunnen zich laten schminken. Daarnaast staat er een zogeheten 'funcar'. Dat is een soort mobiele speeltuin waar kinderen vanaf kunnen glijden, maar ook kunnen klimmen en klauteren.

Naast diverse zaken rond de Markt verleent ook Proef! Culinair haar medewerking door een kraam vol herfstig eet- en drinkwaar op de Markt te plaatsen. Ook Tafel 25 is bij de modezondag betrokken. Zo zijn in principe alle ondernemers welkom, zo lang ze zichzelf maar op een manier die aansluit bij het herfstthema presenteren. "Hoe groter en meer aangekleed het is, hoe leuker het wordt", slaat Van den Borne de spijker op de kop.

Om mensen te stimuleren niet alleen te kijken, maar ook hun garderobe voor te bereiden op het najaar, is er een stempelactie. Bij iedere aankoop in deelnemende winkels ontvangt de klant een stempel. Deelnemers zijn herkenbaar aan de paarse ballonnen die buiten opgehangen worden. Ook leggen deze zaken een rode loper uit, zodat klanten zich welkom voelen.

Tegen inlevering van drie stempels kan bij Bloemenshop Janneke een mooi herfstboeket worden afgehaald. De stempelkaart is tot een week na de koopzondag inwisselbaar, hoewel stempels alleen op zondag kunnen worden verzameld.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>