Afbeelding

Vincentiusvereniging Boxtel schenkt tienduizend euro aan goede doelen

Algemeen
BOXTEL – De vincentiusvereniging in Boxtel heeft dinsdagavond aan een zestal goede doelen een totaalbedrag van € 10.000,- geschonken. De vereniging zet zich al vele jaren in om de armoede in Boxtel te bestrijden.

“We hebben uit de toename van hulpvragen kunnen constateren dat in 2013 de situatie voor veel plaatsgenoten slechter is geworden. Naast financiële nood is ook de sociale eenzaamheid gestegen. Daarom heeft de Vincentiusvereniging besloten om breder te ondersteunen en ook een aantal instanties, die zich maatschappelijk en sociaal inzetten voor het welzijn van de burgers financieel te helpen”, lichtte de vereniging toe.

Op die manier streeft de Vincentiusvereniging er naar om met andere hulporganisaties een breder front te vormen tegen de stille armoede. Vanuit de opbrengsten van het Kringloopcentrum in de Van Leeuwenstraat ondersteunt Vincentiusvereniging Boxtel vrijwilligersorganisaties, die evenals Vincentiusvereniging Boxtel actief zijn op het gebied van armoedebestrijding of aanverwante doelen.

Stichting Voedselbank Boxtel e.o ontving € 3.250,-, Stichting Leergeld Boxtel (€ 3.250,-), het huiskamerproject in Liempde (€ 1.000,-), het maaltijdproject van de Stichting Bol in Liempde (€ 500,-), de vrijwilligers van Liduina (€ 500,-) en de vrijwilligers van Molenweide (€ 500,-) en € 1.000,- is gereserveerd voor een nog te selecteren organisatie die een Sinterklaasfeest wil organiseren.

Kijk in ons fotoboek voor een sfeerimpressie.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant