Afbeelding

Eerste raadsvergadering in nieuwe samenstelling vroegtijdig klaar

Algemeen
BOXTEL – Dinsdagavond vergaderde de gemeenteraad van Boxtel voor de eerste keer in de nieuwe samenstelling na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart. Ook werd direct een nieuw vergadermodel geïntroduceerd waarbij burgerparticipatie een grotere rol gaat spelen. De gemeenteraad komt vanaf heden elke twee weken bij elkaar en de vergadering bestaat uit drie onderdelen; beeldvormend, oordeelvormend en besluitvormend.

In het beeldvormend gedeelte gaan de raadsleden luisteren naar onder andere burgers die ook hun kijk en mening verkondigen. Dinsdagavond stond de notitie bouwen Lennisheuvel op het programma en een kleine honderd inwoners van Lennisheuvel waren naar de raadzaal gekomen om hun visie en mening te delen met de Boxtelse gemeenteraad en wethouder Peter van de Wiel.

Na een uur opende burgemeester Mark Buijs de officiële raadsvergadering voor het oordeelvormende en besluitvormende gedeelte. Jan de Koning van INbox riep echter op om dit gedeelte van de vergadering met twee weken op te schuiven aangezien de raadsleden die waarschijnlijk wethouder worden dinsdagavond nog als raadslid in de zaal zaten, zoals Peter van de Wiel. Alle partijen in de gemeenteraad konden hiermee instemmen, behalve Balans. “Het vooruitschuiven lijkt al weer begonnen, en dus niet het gewenste en noodzakelijke aanpakken! Wij wilden graag de geurverordening en de win-win-situatie voor alle betrokkenen met betrekking tot MSB aan de Schouwrooij behandelen. De wet voorziet enerzijds namelijk in de mogelijkheid dat wethouders tegelijk zitting hebben in de gemeenteraad als in het college en anderzijds komt met het vooruitschuiven van het besluit over MSB de geplande herstructurering mogelijk in gevaar brengen”, aldus Wim van der Zanden van Balans.

Uit de krant