Ria ligt weer helemaal dubbel bij het terugzien van de beelden dat ze in zee valt
Ria ligt weer helemaal dubbel bij het terugzien van de beelden dat ze in zee valt

Boxtelse oma wordt wereldnieuws na eerste vliegervaring (+video)

Algemeen
BOXTEL – Ze zit nog volop na te genieten, Ria van de Brand (78) uit Boxtel. Sinds deze week is de Boxtelse oma een ware hit op internet en gaat ze de gehele wereld over. Honderdduizenden keren is de commercial van Vodafone met haar in de hoofdrol inmiddels aangeklikt en diverse televisieshows hebben al aandacht aan de twee oma’s besteed.

Vodafone was voor een commercial op zoek naar twee oma’s die nog nooit gevlogen hadden en via een oud-collega van kleindochter Daisy kwam Vodafone in contact met Ria van de Brand uit Boxtel. Samen met An uit Rijswijk gingen de twee drie weken geleden met het vliegtuig naar Barcelona. In een privéjet werden de twee naar Spanje gevlogen waar ze een fantastische dag hebben meegemaakt. Na een overnachting in een vijf sterren hotel zijn ze weer terug naar Nederland gevlogen.

“Het was echt grandioos. Je kunt je haast niet indenken dat je dit hebt meegemaakt. Dat vliegtuig en dat je dan boven de wolken bent, die mooi strakke blauwe lucht. Het was prachtig. Ik heb op de bank gelegen, het diner erbij met champagne, het was geweldig en ik heb er echt van genoten”, glundert de 78-jarige Boxtelse. De mooiste ervaring van het vliegen was toch wel de landing op de terugvlucht. “Als je dan aan komt vliegen en je ziet al die lichtjes, dat is echt prachtig mooi. Ik mocht zelfs ook in de cockpit en achter de stuurknuppel.”

De twee vrouwen hadden de nodige aandacht in Barcelona. “Iedereen keek ons aan en zwaaide naar ons. Alle kinderen vonden het geweldig. Maar dat kwam natuurlijk ook door die cameraploeg die achter ons aanliep.” Dat de commercial viral zou gaan en een enorme hit zou worden op internet dat hadden de twee oma’s niet verwacht. “Sinds we woensdagavond bij De Wereld Draait Door zijn geweest staat de telefoon roodgloeiend. Het is inmiddels ook bij Pauw & Witteman geweest en vanavond vanaf 17.55 uur komen we elk uur voorbij in de uitzending ‘Onder Ons’ op Omroep Brabant. Ik voel me net een filmster”, verklaart Ria die zichtbaar geniet van alle publiciteit.

Het betreffende filmpje wat inmiddels wereldwijd bekeken wordt zie je hier:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant