Afbeelding

BOXtheater keert met drie intrigerende eenakters familierelaties binnenstebuiten

Algemeen
BOXTEL – BOXtheater is er opnieuw in geslaagd om een verrassend avondje theater op de planken te brengen. Op drie unieke locaties brengt de toneelgroep drie totaal verschillende eenakters waarbij familierelaties op verrassende wijze naar buiten worden gebracht en ‘binnenstebuiten’ worden gekeerd.

Op elke locatie wordt een eenakter van een andere regisseur opgevoerd. In Blokgedichten, van regisseur Ruud van Bree, wordt een grote verscheidenheid aan gevoelens en emoties in korte fragmenten op een prachtige manier aan het publiek gebracht. Door kleine wijzigingen in decor en kleding lijken de verschillende acts zich toch aaneen te rijgen tot één verhaal, wat het niet is. Bijzonder is het debuut van twee jeugdige spelers, Fleur Romme (11) en Pien van Zandbeek (10). Zij spelen afwisselend een debuutrol die ze met verve vervullen. De twee meiden hebben bij de musicalschool F-act al de nodige podiumervaring opgedaan wat ze in deze uitvoering goed van pas komt.

Op de tweede locatie wordt ‘complexe lentebekentenissen’ ten tonele gebracht van regisseuse Janneke Franke. Aan het begin lijkt het op een normaal gezin waar harmonie, begrip en respect belangrijke waarden zijn. Maar toch speelt er iets venijnigs en langzaam maar zeker blijken relaties verrassende wendingen te kennen. Ingehouden woede, wrok en grote twijfel zijn gevoelens die op een indrukwekkende wijze zichtbaar worden gemaakt door de hoofdrolspelers, de zussen Connie en Cathy en Frank, de echtgenoot van Cathy.

Na een korte wandeling door de groene omgeving van ons prachtige Boxtel waant de bezoeker zich bij de derde eenakter een ware gluurder die van buitenaf meekijkt naar hetgeen zich achter de gesloten deuren afspeelt. Regisseuse Margrit Odems zoomt met haar stuk ‘Iets Menselijks’ in van veraf naar dichtbij en laat het publiek stiekem genieten van de werkelijkheid, die anders lijkt dan deze in eerste instantie geschetst wordt.

De voorstelling is nog te zien op 12, 13, 17, 18, 24 en 27 april. Kaarten zijn nog te koop (behalve op 17 en 18 april) in de voorverkoop bij Proeverij ’t Goei Leven aan de Markt of via de website van BOXtheater en kosten € 12,50. De voorstellingen starten om 19.30, op zondag 13 april om 13.45 uur.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant