‘TakeOne’ voor Dappere Dodo’s van zml de Speelman

Algemeen
BOXTEL – Volgende week donderdag is het zover. Dan hebben leerlingen van zml de Speelman een ware filmpremière in jongerencentrum B-Town. De films die getoond worden zijn door de kinderen zelf gemaakt.

Samen met workshopleider Freek Commandeur van Stichting Kinderfonds Dappere Dodo’s zijn in de maanden januari tot en met april twee groepen leerlingen aan de slag gegaan om een korte film te maken. Ze bedachten zelf het script, leerden acteren en gingen filmen. Na afloop van de workshops was iedereen heel enthousiast. Naast dat het leuk is om je eigen video te maken, ontdekten de jonge mensen ook hun verborgen talenten en leerden ze naar elkaar luisteren en samenwerken. Het eindresultaat is op DVD vastgelegd.

De workshops TakeOne worden aangeboden door Kinderfonds Dappere Dodo’s. Het Kinderfonds richt zich onder andere op kinderen met sociaal-emotionele, gedrags- en psychische problemen. Zij bieden educatieve projecten die gericht zijn op talentontwikkeling, vergroten van zelfredzaamheid, verkrijgen van meer zelfvertrouwen, samenwerking en respecteren van elkaar. Vaardigheden en eigenschappen waarmee ze in hun verdere leven vooruit kunnen en hen een toekomstperspectief bieden. Kinderfonds Dappere Dodo’s biedt projecten gratis aan bij scholen, organisaties en instellingen waar de jongeren uit de doelgroep zich bevinden.

Uit de krant