Afbeelding

Brandstichting verwoest schuur De Kleine Aarde

Algemeen
BOXTEL – Een schuurtje op het terrein van voormalig Milieu Educatie Centrum De Kleine Aarde is donderdag aan het einde van de ochtend door brand compleet verwoest. In het schuurtje lag hooi en gereedschap opgeslagen en tevens diende het schuurtje als een kleinschalige milieustraat voor scheiding van afval zoals plastic, papier, glas en hout.

Omstanders die op het terrein rondliepen zagen drie jongens wegrennen en alarmeerden de hulpdiensten. De brandweer was snel ter plaatse, maar had de tijd nodig om de schuur goed te blussen. Het hooi moest uit elkaar worden getrokken om er zeker van te zijn dat het vuur uit was. Bij de brand is mogelijk een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen dus werd een gebied rondom de schuur afgezet. Meting moet uitwijzen of er inderdaad schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor, maar beheerder Ben van Dieren was zichtbaar aangedaan. “Dit is de tweede keer in twee weken tijd dat ik getroffen word door brandstichting. Twee weken geleden hebben ze het tuinafval tegen mijn schuurtje aan de overkant van de straat in brand gestoken, nu deze brand.”

Of de politie al een zicht heeft op de mogelijk daders of dat deze al opgepakt zijn is de redactie nog niet bekend. Van het schuurtje bleef niet veel over en dit moet volledig als verloren worden beschouwd.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant