Afbeelding

Bijenmarkt in park Molenwijk

Algemeen
BOXTEL – Mooi voorjaarsweer zorgde zondag voor een prima sfeer op de bijen- en plantenmarkt in park Molenwijk. Bezoekers konden er bijen bezichtigen, plantjes en streekproducten kopen. Ondertussen vermaakten kinderen zich aan knutseltafels of bij het schminken.

Tegen elf uur zorgde Marusjka Lestrade voor een officieel moment op de 41e bijenmarkt. De kersverse wethouder opende ‘De Groene Draad’. Dit is een wandel- en fietstocht langs veertien plekken die iets met voedselproductie te maken hebben. Lestrade verrichtte de opening bij de ruilkraam voor zaden, een nieuw initiatief van Eetbaar Boxtel en onderdeel van de bijenmarkt.

Ondertussen liet de markt inmiddels vertrouwde beelden zien. Enthousiaste groenliefhebbers speurden de plantjeskramen af naar wat nieuws voor hun tuinen. Meer dan honderd soorten inheemse planten hadden de bijenhouders van Sint-Ambrosius weer gekweekt en de plantjes stonden er dankzij het warme voorjaar uitstekend bij.

De imkers vertelden over hun bijen, die in de verenigingshal ook prima van achter glas te zien waren. De natuurwerkgroep Boxtel zorgde voor andere groene informatie. En wie na het winkelen langs de kramen en het kijken naar de bijen even wilde uitrusten, werd door de City Band getrakteerd op lekkere blaasmuziek.

Meer foto’s kunt u vinden in het fotoalbum.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant