Afbeelding

Juffermans wil duurzaamheidsconferentie nieuw leven in blazen

Algemeen
BOXTEL – Duurzaamheidsgoeroe Jan Juffermans uit Boxtel wil de lokale duurzaamheidsconferentie nieuw leven in blazen. Begin jaren ’90 organiseerde de gemeente Boxtel, samen met actieve Boxtelaren, de eerste lokale conferentie over een duurzame gemeente. Toen ging het nog vooral over ideeën die de gemeente zelf kon gaan doen, onder andere als lid van het Klimaatverbond.

Juffermans doet zijn suggestie naar aanleiding van het beleidsprogramma van het nieuwe college van B & W, waarin veel wordt gesproken over burgerparticipatie. “De handschoen die het college toewerpt wil ik graag oppakken, en waarschijnlijk velen met mij. Nu zou het meer moeten gaan over hoe we de participatie op het gebied van duurzaamheid maximaal kunnen stimuleren, faciliteren en natuurlijk ook concreet vorm kunnen geven”, aldus Juffermans.

Volgens Juffermans staan we voor een flinke uitdaging. Niet alleen qua klimaat, ook zijn we volgens hem al rijkelijk laat met de te nemen maatregelen. “De recente rapporten van het IPCC spreken boekdelen. In termen van de Voetafdruk zullen we qua beslag op de mondiale gebruiksruimte flink moeten krimpen, en tegelijk de kwaliteit van het leven zien te verbeteren. Gelukkig kan dat op vele terreinen heel goed samen gaan”, schrijft Juffermans in zijn brief aan het nieuwe college.

Uit de krant