Afbeelding

Alsnog onderscheiding voor Henk Wellerd

Algemeen
BOXTEL – Vorige week tijdens de traditionele lintjesregen sprak burgemeester Mark Buijs de voicemail van Henk Wellerd nog in met de boodschap dat hij benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 64-jarige Boxtelaar zet zich al vele jaren in voor biljartvereniging Het Groene Laken uit Boxtel. Na terugkomst van zijn vakantie ontving hij donderdag in samenzijn met familie en vrienden alsnog de onderscheiding uit handen van Buijs.

Van 1986 tot 2011 was Wellerd voorzitter van biljartvereniging Het Groene Laken uit Boxtel en vanaf 2012 bestuurslid. Binnen de Koninklijke Nederlands Biljart Bond was hij elf jaar lang jeugdtrainer tot 2007. Vanaf 1999 was hij zeven jaar lang teamleider van het Jeugdteam van de KNBB, district ’s-Hertogenbosch. In 2001 werd hij tevens algemeen wedstrijdleider van de KNBB, district ’s-Hertogenbosch. Wellerd had de leiding over de senioren, de recreanten en de jeugdcompetitie van het district. Hij droeg zorg voor het maken van wedstrijdpoules, wedstrijdschema’s, het invoeren van uitslagen, het organiseren van diverse competitiefinalewedstrijden en hij was beschikbaar bij problemen tijdens de uitvoering van de competitie.

De afgelopen vijf jaar is Wellerd lid van de bewonerscommissie van de Woonstichting “Sint Joseph” te Boxtel en sinds 2010 is hij adviseur van de plaatselijke politieke partij INBOX te Boxtel. Sinds twee jaar is Wellerd ook algemeen bestuurslid en tevens ledenadministrateur van de Ontspanningsvereniging ’t Kikkertje van de Nederlandse Spoorwegen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant