Afbeelding

BALANS wil duidelijkheid over onderzoek leerlingenprognoses Boxtel

Algemeen
BOXTEL – BALANS heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het onderzoek dat recentelijk aanleiding gaf voor de coalitiepartijen om de verhuizing van de Hobbendonken naar Munsel/In Goede Aarde te herzien in het kader van nut en noodzaak.

Het rapport van Pronexus aangaande de leerlingenprognose diende als onderbouwing van de opmerking in het beleidsprogramma “In samenspraak met het onderwijsveld op korte termijn een integraal plan maken om zo te voorkomen dat voor leegstand wordt gebouwd; bijzondere aandacht in dat kader voor nut en noodzaak van de bouw van een basisschool op Munsel – In Goede Aarde“ uit het beleidsprogramma 2014-2018.”

BALANS vreest dat de coalitie aanstuurt dat Triple E de volledige beschikking krijgt over het terrein van De Kleine Aarde, dit in tegenstelling tot genomen raadsbesluiten. “Het niet doorgaan van de bouw van de nieuwe school op De Kleine Aarde is gezien de gemaakte afspraken en genomen raadsbesluiten met droge ogen niet uit te leggen aan ouders, bestuur en kinderen van De Hobbendonken. Een aantal zaken over de input van het Pronexus onderzoek lijken tevens niet te kloppen. Er zou geen rekening gehouden zijn met de provinciale woningbouwprognose, het onderzoeksbureau heeft van het college de opdracht gekregen om geen toename van woningen vanaf 2024 mee te nemen en ook werd er gemeld door insprekers dat reeds nu anders benutte leslokalen niet juist meegenomen zijn in het onderzoek”, schrijft BALANS in haar brief.

Zij willen van het college weten wat het verschil is in input richting Pronexus voor wat betreft het opgegeven aantal extra woningen tussen het gepresenteerde onderzoek nu en het onderzoek dat aan het raadsbesluit van 2013 ten grondslag ligt? Ook stellen ze vragen over de al langer leegstaande leslokalen. Ze vragen zich af of wel de meest recente provinciale woningbouwprognose is meegenomen als input voor het Pronexus-onderzoek.

“Wij vinden het lastig dat er openlijk getwijfeld wordt aan het uitgevoerde onderzoek, maar kunnen ons ook niet voorstellen dat u op basis van een dubieuze uitkomst van een nu reeds discutabel onderzoek het besluit gaat nemen om De Hobbendonken niet te verplaatsen”, aldus BALANS. “Daarom vragen wij volstrekte helderheid over het onderzoek dat aan de basis ligt van uw twijfel over de doorgang van de nieuwbouw voor De Hobbendonken op De Kleine Aarde.”

Uit de krant