Afbeelding

De Rots vol goede moed richting toekomst

Algemeen
BOXTEL – Gemeenschapshuis De Rots in Boxtel-Oost heeft de wind weer in de zeilen. Na een bewogen periode waarbij sluiting van het gemeenschapshuis boven het hoofd hing zijn het momenteel alleen maar positieve geluiden die er bij het gemeenschapshuis vandaan komen.

De gemeente Boxtel heeft onlangs toegezegd om het gemeenschapshuis een lening van € 105.000,- te verstrekken voor reparatie van het dak en de aanschaf van een lift. Ook is De Rots uitgekozen voor een pilotproject van het Heft, een overkoepelende organisatie waar vierhonderd gemeenschapshuizen uit Brabant bij aangesloten zijn. “Zij hebben veel vertrouwen in ons als bestuur. Dat betekent dat De Rots ondersteund wordt in financieel opzicht voor diverse onderzoeken die het mogelijk maken om van de Rots een succesvolle organisatie te maken op het gebied van transities, wijkzorg, mantelzorg en samenwerkende organisaties op het gebied van het versterken van de sociaal maatschappelijke cohesie. Wij zijn daar super trots op. Vanaf nu hoeven wij het niet meer alleen te doen”, vertelt secretaris Petra Spanjers enthousiast.

Daarnaast is het gemeenschapshuis momenteel druk met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven, zoals de Body & Mind beurs die op 18 mei georganiseerd wordt. “Ons doel is enerzijds om nieuwe activiteiten te ontplooien binnen De Rots en doelgroepen actief in te zetten om in de wijk de sociale cohesie te bevorderen. Anderzijds weten we dat er steeds meer ontwikkelingen komen richting de transities, er ontstaan steeds meer kleine zelfstandigen en ZZP-ers die op het gebied van zorg voor zichzelf beginnen. Deze zelfstandigen willen wij een kans geven zichzelf te promoten op een laagdrempelige manier met een zo laag mogelijk kostenplaatje.”

Aanstaande dinsdag wordt het nieuwe bestuur van het gemeenschapshuis aan de pers voorgesteld.

Uit de krant