Afbeelding

Klaagzangers zoeken versterking

Algemeen
BOXTEL - Op zondag 15 juni trekt de Heilig Bloedprocessie weer door de straten van Boxtel. De Klaagzangersgroep is opnieuw op zoek naar versterking. De Klaagzangers zingen tijdens de processie een aantal keren “Libera Me” van Orlando di Lasso, een stuk voor vier mannenstemmen. Met name voor de bezetting van de twee tenorstemmen doet Wil van den Broek namens de Klaagzangers een dringende oproep aan de leden en oud-leden van de diverse Boxtelse koren, maar ook aan andere mannen met hoge zangstem óf dames met lage zangstem, om zich aan te melden voor de Klaagzangersgroep.

Op zondag 15 juni verzamelen de klaagzangers om 14.00 uur op de St. Petrusschool aan de Burgakker in Boxtel, voor het omkleden en repeteren. De Klaagzangers wordt verzocht om zwarte sokken en schoenen te dragen en ervoor te zorgen dat eigen kleding niet boven het Klaagzangerstenue uitkomt. De processie begint om 15.00 uur.

Dames en heren die de klaagzangersgroep willen komen versterken kunnen een e-mail sturen naar klaagzangers@ziggo.nl en krijgen per omgaande de partituur in hun mailbox. Telefonisch aanmelden kan ook, via nummer 06 – 1355 3327.

Uit de krant