Afbeelding

Boxtelse Xander (8) geridderd in de orde van Opkikker

Algemeen
BOXTEL – Afgelopen week organiseerde Stichting Opkikker een landelijke ambassadeursdag in Slagharen. De pas achtjarige Xander van der Burgt uit Boxtel is sinds enkele maanden ambassadeur voor de stichting die ontzettend mooie dagen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin verzorgt, zodat zij hun zorgen even helemaal opzij kunnen zetten.

In februari startte de jonge Boxtelaar een inzamelingsactie voor oude mobiele telefoons. Afgelopen week tijdens de ambassadeursdag konden de 78 ingezamelde telefoon ingeleverd worden. De veelal jonge ambassadeurs werden vorstelijk ontvangen en de rode loper was zelfs uitgerold. Ze werden welkom geheten door een hele lange erehaag van politieagenten.

“Het was een ontzettend leuke dag. ‘s Ochtends hebben we rondgelopen en konden we in alle attracties. We hoefden nergens te wachten en kregen voorrang op het ‘gewone’ publiek. Na een overheerlijke lunch zouden we een ‘once in a lifetime experience’ krijgen”, vertelt de achtjarige enthousiast. “ We werden verwacht in een heel grote zaal. In deze zaal zaten 200 ambassadeurs met hun gezinnen te wachten op wat komen ging.” Xander werd met de overige ambassadeurs ‘geridderd in de orde van Opkikker’, met een echte medaille en oorkonde.

Komend jaar wil Xander diverse nieuwe acties op touw gaan zetten. Hij gaat zeker door met het inzamelen van mobiele telefoons, want er zullen vast nog honderden oude telefoons in Boxtel rond zwerven. “Ook willen we gaan kijken of we zo nu en dan op diverse plekken zelfgemaakte koekjes en cake mogen gaan verkopen, waarvan de opbrengst dan naar stichting Opkikker gaat.”

Na afloop van de ambassadeursdag was Xander vastbesloten: “Ik ga later ook voor stichting Opkikker werken! En dan ga ik ook zieke kinderen gelukkig maken!”

Heeft u nog een oude mobiel liggen en zou u die graag doneren aan Stichting Opkikker? Geef hem dan af of stuur hem op naar Xander van der Burgt, Corellistraat 17, 5283 KV in Boxtel.
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant