Afbeelding

Topteams finishen opnieuw via Ster ZLM Toer in Boxtel

Algemeen
BOXTEL - Het Belkin Pro Cycling Team van titelverdediger Lars Boom en sprinter Theo Bos, Omega Pharma – Quick Step van voormalig winnaar en topsprinter Mark Cavendish en Giant-Shimano, de ploeg van tweevoudig etappewinnaar in de huidige Giro d’Italia, Marcel Kittel. Ze zullen er op zondag 22 juni allen bij zijn tijdens de finish van de Ster ZLM Toer in Boxtel. De organisatie achter de vijfdaagse internationale wielerwedstrijd is er in geslaagd zes World Tour teams vast te leggen voor de komende editie. Naast de genoemde ploegen komen ook het BMC Racing Team, Lotto-Belisol en Garmin-Sharp aan het vertrek.

De Ster ZLM Toer wordt door veel renners gezien als dé generale voor de Tour de France. Niet voor niets sprintten vorig jaar coureurs als Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Theo Bos om de ritzeges in deze etappekoers. Daarnaast waren het onder meer Lars Boom, voormalig wereldkampioen Philippe Gilbert en Parijs-Roubaix winnaar Nikki Terpstra die in eerdere edities tegen elkaar streden om de eindzege.

In totaal starten wederom achttien teams in de Ster ZLM Toer. Naast de zes World Tour teams doen de pro continentale formaties Androni Giocattoli-Venezuela, Topsport Vlaanderen en CCC Polsat Polkowice mee. Vijf Nederlandse en drie Belgische continentale ploegen maken het startveld compleet.

Voorzitter Anton Ganzeboom is verheugd met de komst van Androni Giocattoli-Venezuela. “De Nederlandse kampioen hoort in onze wedstrijd. We hebben ons er daarom extra voor ingespannen om de Italiaanse ploeg van Johnny Hoogerland en sprinter Kenny van Hummel aan het vertrek te krijgen.”

Deelnemende teams aan Ster ZLM Toer 2014 – GP Jan van Heeswijk:
Belkin Pro Cycling Team NED ProTeam
Omega Pharma - Quick Step BEL ProTeam
Team Giant-Shimano NED ProTeam
BMC Racing Team USA ProTeam
Lotto-Belisol BEL ProTeam
Garmin-Sharp USA ProTeam
Androni Giocattoli - Venezuela ITA Pro continental
Topsport Vlaanderen-Baloise BEL Pro continental
CCC Polsat Polkowice POL Pro continental
Wanty - Groupe Gobert BEL Pro continental
Cyling Team De Rijke NED Continental
Vastgoedservice- Golden Palace BEL Continental
Rabobank Development Team NED Continental
Cycling Team Jo Piels NED Continental
Koga Cycling Team NED Continental
Metec-TKH-Continental Cylingteam NED Continental
Sunweb - Napoleon Games BEL Continental
Telenet - Fidea BEL Continental

Uit de krant