Afbeelding

Balans wil extra geld voor aanpakken centrum

Algemeen
BOXTEL – De politieke partij Balans wil graag extra geld beschikbaar stellen voor plannen ter verbetering van het centrum. Morgenavond tijdens de gemeenteraad wordt het programmajaarverslag 2013 vastgesteld. Een beperkt deel van het positieve resultaat wil de partij inzetten voor een plan van aanpak voor het Centrum.

Afgelopen donderdag wist Cor Molenaar ondernemend Boxtel te prikkelen en te inspireren met duidelijke uitspraken. Deze uitspraken deed Molenaar tijdens een inspirerende bijeenkomst over de toekomst van de detailhandel in Boxtel. De avond bleek een schot in de roos en gaf veel positieve energie, maar bracht ook aan het licht dat het voor het centrum “1 voor 12” is.

Molenaar gaf ook duidelijk aan dat er nog kansen liggen. Als iedereen echt wil, kan er op korte termijn een plan van aanpak zijn, welk gevolgd wordt door concrete resultaten in november van dit jaar. Molenaar biedt daarvoor samen met Felix Wigman van BRO zijn diensten aan met een ambitieus tijdpad. Op basis van een koopstromenoverzicht en een conceptplan moet er in augustus/september een definitief plan vastgesteld zijn. “Balans vindt dat de gemeente Boxtel en de ondernemers deze unieke kans samen moeten grijpen. Deze unieke kans mag niet verloren gaan door te trage besluitvorming over het noodzakelijk budget”, schrijft de partij in een verklaring.

Een 25-tal ondernemers hebben zich donderdag meteen spontaan als ambassadeur gemeld bij Centrummanager Willemijn Wijdenes. “Wij zijn van mening dat de gemeente nu niet achter kan blijven. We moeten doorpakken en samen met BRO en Cor Molenaar aan het werk. De koopstromen in beeld brengen, een plan van aanpak op stellen en concrete resultaten laten zien in november, met als uiteindelijk doel een leuk winkelgebied waarbij zintuigen geprikkeld worden, klantenbinding ontstaat, service toeneemt en technologie ingezet wordt. Kortom een bruisend centrum, zoals verwoord in de strategische visie van onze gemeente”, besluit Balans.

Uit de krant