Logo mooiboxtel.nl


Brabants Centrum en Omroep Dommelland trekken stekker uit DBC Nieuws

Boxtel - Het programma DBC Nieuws keert niet meer terug op Omroep Dommelland. Dit wekelijkse nieuwsbulletin ontstond het afgelopen jaar uit een samenwerking tussen de lokale omroep en Brabants Centrum. Na de proefperiode van een jaar wordt de stekker er uitgetrokken.

Ondanks dat de beslissing om het programma te stoppen al enkele weken geleden genomen is, heeft de redactie de buitenwereld nog niet officieel op de hoogte gesteld. Een gevolg van een roerige periode waarin Dommelland van Stapelen naar de Baanderije verhuist, aldus voorzitter Inge van den Biggelaar. Omdat over de exacte inhoud van een persbericht nog geen overeenstemming bereikt was, werden vooralsnog enkel lezers van het Brabants Centrum op de hoogte gesteld van de beëindiging van het programma.

De samenwerking startte het afgelopen jaar. Dommelland leverde de presentatoren, de opnamelocatie, de apparatuur en filmcrew, de krant de helft van de onderwerpen en de teksten. Volgens Van den Biggelaar is er gedurende het proefjaar gezocht naar het juiste format. Dat leidde wel eens tot meningsverschillen, maar niets onoverkomelijks, aldus Van den Biggelaar: "Het is niet erg dat er twee verschillende meningen zijn tussen de partijen. Een perfect huwelijk bestáát immers niet."

Van den Biggelaar betreurt het dat DBC Nieuws (Dommelland Brabants Centrum Nieuws) stopt: "Het programma werd steeds beter. Er zat een stijgende lijn in." Uiteindelijk leidde een verschil van mening over een van de vrijwilligers van de omroep ertoe dat de samenwerking werd beëindigd.

Directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum verwijst naar het bericht in zijn krant als hem om een reactie op het stoppen van DBC Nieuws wordt gevraagd. "Helaas waren er op het niveau van de directies te grote verschillen in opvattingen over de aard van de samenwerking en de koers van het programma", valt in die verklaring te lezen.

Hoewel DBC Nieuws van de buis verdwijnt, geeft de voorzitter van Omroep Dommelland aan dat de omroep het voornemen heeft een soortgelijk nieuwsprogramma te blijven maken. Dit zal naar verwachting in eigen beheer gebeuren en, vanzelfsprekend, een andere naam krijgen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>