Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: dbac99

Open Dag Landgoed Bleijendijk ~ twee primeurs op één dag!

Vught - Op zondag 16 september 2018 van 11-16 uur houdt Landgoed Bleijendijk wederom de jaarlijkse open dag. Dit geeft alle geïnteresseerden de mogelijkheid te zien, te horen, te beleven en te proeven wat het landgoed, dat normaal niet publiek toegankelijk is, allemaal te bieden heeft.

Primeur 1
Om 12u zal het recent gerestaureerde bakhuisje officieel worden geopend door de voormalig eigenaresse van het landgoed; Anneke Teulings. De pizza's die door de biologische bakker Gerard Hardeman uit de hout gestookte oven getoverd gaan worden, smaken vast heel goed.

Primeur 2
Boerderij Bleijendijk zal de primeur uitbrengen van de Goudse 'Bleijendijker' kaas. Heerlijke jonge biologische kaas van de melk van Boerderij Bleijendijk. Tijdens de open dag is de 24 uurs boerderijwinkel ook open en kunnen mensen zich laagdrempelig inschrijven voor de eeuwige toegang tot de biologische producten. Verder zijn de vlees- en zuivelproducten van de boerderij te proeven en kan er een kijkje genomen worden in de (melk-)stallen van de boerderij.
Tuinderij de Guit geeft die dag rondleidingen over de tuin en uitleg over het nieuwe 'zelfoogst' systeem. De geitjes kunnen worden geaaid en er is informatie over de zorg voor jongeren die het bedrijf verleent.
Op de centrale weide 't Juffrouwsweitje zijn biologische hapjes en dranken te verkrijgen en zijn er weer verschillende activiteiten zoals het metaaldetectiespel en een miniworkshop 'Zien door de ogen van een paard', kunnen jong en oud weer creatief met materialen uit de natuur bezig gaan, evenals popcorn bakken en is er informatie te vinden over de verschillende accommodaties op het landgoed.
Vragen over het wildbeheer en de imkerij kunnen die dag ook gesteld worden aan jager en imker.
Om 13u en om 14:30 u starten instapworkshops in het Jagershuis en in de Koestal gehouden. Hier kunnen alle geïnteresseerden gratis aan mee doen om kennis te maken met de verschillende workshops die op Bleijendijk gehouden worden. Hou de website www.bleijendijk.nl in de gaten of kom gewoon naar de open dag om te weten wie er wanneer welke workshop houdt.
Stichting Natuureducatie Bleijendijk is weer actief in de boshut voor de kleintjes, waar medaillons gemaakt kunnen worden en spinnenwebben geknutseld. Uiteraard zijn de vrijwilligers er om vragen over het natuuronderwijs en de prachtige programma's die er per seizoen weer worden voorbereid te beantwoorden. Onderdeel van het team worden kan uiteraard ook!
Er kan de hele dag vlot gevaren worden op de Essche stroom en de huifkarren rijden over het hele landgoed om iedereen alles te kunnen laten zien, kortom het beloofd weer een hele speciale dag te worden op Bleijendijk!
Men kan dus te voet, fiets of met de huifkar (zonder hond) over het landgoed, parkeren is buiten het landgoed langs de Oude baan. De 1e, 2e, en 3e ingang langs de Oude baan zijn open.
Entree is 2,- voor volwassenen, kinderen zijn gratis. Pinnen kan bij alle drie de ingangen langs de oude baan en op het Juffrouwsweitje.
Wees van harte welkom op 16 september tussen 11 en 16 uur op Landgoed Bleijendijk!

www.bleijendijk.nl ~ Open Dag Landgoed Bleijendijk ~ 16 September 2018 ~ 11-16 uur

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>