Afbeelding

Huldiging van sportkampioenen in Boxtel

Algemeen
BOXTEL - Ook dit jaar zal de Boxtelse Sportraad in samenwerking met de gemeente Boxtel de huldiging van de Boxtelse sportkampioenen over het sportjaar 2013/2014 organiseren. Vanaf vorig jaar is in overleg met de sportverenigingen gekozen om deze huldiging in het voorjaar te laten plaatsvinden. Een groot aantal competities sluit namelijk in de maand mei zodat op de actualiteit kan worden ingespeeld.

De pupillen en mini’s tot en met 10 jaar en de junioren van 11 tot en met 15 jaar, die een kampioenschap hebben behaald, worden dit jaar op zaterdag 21 juni gehuldigd in gemeenschapshuis De Rots. De A – junioren, senioren en veteranen die een kampioenschap hebben behaald, zullen op maandag 23 juni in de bloemen worden gezet. Dat zal gebeuren in de raadszaal van het gemeentehuis. Op deze dag zullen naast de huldiging van de individuele en teamsportkampioenen ook de sportman, sportvrouw, sportjunior (m/v), sportteam en sportvrijwilliger van het jaar bekend worden gemaakt.

Alle bij de Sportraad aangesloten verenigingen zijn benaderd om kampioenen aan te melden. Verenigingen die niet bij de Sportraad zijn aangesloten kunnen eveneens hun kampioenen tot uiterlijk 24 mei aanmelden. Aanmelden dient te gebeuren bij de heer E. Thomassen, ejg.thomassen@ziggo.nl of schriftelijk via postbus 146, 5280 AC Boxtel. Hierbij rekening te houden met de volgende criteria:
- de kampioen(en) is woonachtig in Boxtel
- is lid van een sportvereniging die is aangesloten bij een landelijk erkende sportbond
- het kampioenschap is behaald in een of onder auspiciën van een door de landelijke sportbond georganiseerde competitie op landelijk, regionaal of districtsniveau.

Bij pupillen, aspiranten en junioren t/m 15 jaar komen bij teamsporten per categorie alle teams in aanmerking. Bij A-junioren, senioren en veteranen komt bij teamsporten per categorie uitsluitend het standaardteam (= het eerste team) in aanmerking. Een uitzondering wordt gemaakt indien een lager team een nationale prestatie (kampioenschap) heeft behaald. Bij teamsporten dienen alle teamleden individueel te worden aangemeld.

Het programma van de huldigingen op zaterdag 21 juni ziet er als volgt uit: De pupillen en mini’s tot en met 10 jaar uit de diverse takken van sport worden vanaf 13.30 uur gehuldigd. Vanaf 15.00 uur worden de aspiranten en junioren van 11 tot en met 15 jaar gehuldigd. Op maandag 23 juni wordt om 20 uur gestart met de huldiging van de A–junioren, gevolgd door senioren en veteranen en aansluitend de bekendmaking van de bijzondere onderscheidingen. Een ieder die belangstelling heeft om de sportkampioenen de hulde te geven die zij verdienen, is van harte welkom.

Uit de krant