Afbeelding

SP wil oplossing rattenproblemen Munsel

Algemeen
BOXTEL – De SP heeft in een brief aan het college gevraagd om op korte termijn de oorzaak en overlast van ratten in Munsel te onderzoeken en aan te pakken. Volgens de partij is er niet alleen sprake van overlast van ratten, maar de bewoners ervaren ook overlast door vandalen op het speelterreintje ‘achter de Vaandrig’. Daar hebben bewoners regelmatig last van bijvoorbeeld het op grote schaal achterlaten van glasscherven.

“Bewoners hebben hierover al een aantal keren bij de gemeente aan de bel getrokken, maar er lijkt maar geen actie te komen. Ons lijkt het dat dit niet past bij de goede intenties die het nieuwe gemeentebestuur heeft voor wat betreft het luisteren naar bewoners”, schrijft Van der Veen namens de SP. “De sloot achter de huizen bij de Vaandrig lijkt de oorzaak van de rattenoverlast. Tot op heden lijkt het erop dat de gemeente hierop geen actie onderneemt. Bewoners worden opgeroepen zelf in actie te komen. Ons lijkt het beter dat de gemeente eerst eens onderzoekt wat de oorzaak van de rattenoverlast is.”

Ook de overlast van een speelterreintje achter de woningen in de Vaandrig wordt in de brief aangekaart. “Bewoners ondervinden regelmatig overlast. We hebben het hierbij over achtergelaten rommel en glaswerk. Daardoor kan de jongere jeugd die in de Vaandrig en omgeving woont geen gebruik maken van het speelterreintje omdat de kans bestaat op verwonding en dergelijke. Ook hiervoor geldt dat bewoners regelmatig aan de bel getrokken hebben, maar tot op heden ‘nul op het rekest hebben gekregen.”

De SP ziet graag dat het college met de bewoners of met de bewonersvertegenwoordiging in gesprek gaat over de inrichting van het terreintje of een plan van aanpak om de overlast terug te dringen.

Uit de krant