Afbeelding

7-jarige Eulanio leegt spaarpot voor Maleisische kinderen

Algemeen
BOXTEL – Een bijzonder gebaar van de zevenjarige Eulanio Amado uit ’s-Hertogenbosch maandag. Samen met zijn zusje kwam hij naar Boxtel om zijn spaarpot te overhandigen aan Wim Bressers, die volgende week 1200 kilometer gaat fietsen om geld in te zamelen voor de ‘Heart to serve Foundation’. Met het ingezamelde geld wil de stichting vijf rolstoelbussen aanschaffen voor gehandicaptenvervoer in Penang, Maleisië.

Bressers was vorige week in de kerk van Eulanio in ’s-Hertogenbosch en gaf daar meer uitleg over het werk van de stichting voor de gehandicapten van Eden handicap Service Centre in Penang. Voor deze organisatie gaat Bressers vanaf Thailand 1200 kilometer op de fiets naar Penang, om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Eulanio was zo onder de indruk van het verhaal van Bressers dat hij spontaan besloot om zijn spaarpot volledig af te staan voor het goede doel.

“Ik wilde graag iets doen voor de arme kinderen in Maleisië. Ik heb al genoeg geld dus wil ik het wel een beetje delen”, vertelt Eulanio. De jongeman ging afgelopen week loombandjes maken en probeerde met de verkoop om nog wat extra geld op te halen voor in zijn spaarpot. Maandagmiddag kwam Eulanio naar Boxtel om samen met Wim Bressers zijn spaarpot te legen. In totaal kwam er €40,- voor het goede doel uit.

Elke donatie is nog welkom bij de stichting die in totaal € 250.000,- nodig heeft om de rolstoelbussen aan te kunnen schaffen. Voor meer informatie of een donatie kunt u een kijkje nemen op de website.

Uit de krant