Afbeelding

Kay Karssemakers wint International Youth in Venray

Algemeen
BOXTEL - Kay Karssemakers uit Boxtel stond afgelopen weekend achter het starthek in Venray tijdens het Internationaal Jeugdweekend én maandag bij de Everts and Friends in Genk. Kay wist zaterdag en zondag in Venray al overtuigend eindwinnaar te worden en ook op maandag was de Boxtelaar te sterk en won de Everts and Friends Junior Stars.

Zaterdag begon de dag in Venray met een training. Kay voelde zich gelijk goed op het aangelegde circuit van Venray en keek uit naar het weekend. In de eerste manche koos hij er voor om helemaal aan de buitenkant te gaan staan. Zijn reactie bij de start was niet super, maar doordat hij lang aanhield ging hij als tweede rijder door de eerste bocht. Kay ging gelijk op jacht naar de kopman en twee ronden later wist hij deze te passeren en liep vervolgens weg bij zijn achtervolgers. Drie ronden voor het einde kwam hij ten val waardoor zijn voorsprong terug zakte naar zo’n vijf seconde. Met nog steeds de leiding in handen schoof hij een halve ronde later weer uit in een bocht en kwam dus opnieuw ten val, nu verloor hij niet alleen zijn voorsprong, maar ook nog eens een aantal plaatsen. Teleurgesteld werd hij op een derde plaats afgevlagd.

In de tweede manche had de jonge Boxtelaar iets goed te maken. Gedreven begon hij aan de wedstrijd, vanaf start aan kop en daarna ijzersterk weglopen bij de concurrentie. Strak gereden en met een enorme voorsprong als winnaar afgevlagd.

Zondag stonden de derde en vierde manche op het programma. De dag begon ook nu weer met een training, Kay werkte deze netjes af en was klaar voor de manches. Ook in de derde manche ging Kay helemaal aan de buitenkant van het starthek staan. Zijn reactie was goed, goed aangehouden en als eerste door de bocht. In de eerste paar ronden al gelijk in een hoog tempo gereden waardoor hij een veilige voorsprong had opgebouwd. In het restende deel van de wedstrijd geen gekke dingen gedaan, constant blijven rijden en opnieuw als winnaar afgevlagd.

De laatste manche van het weekend in Venray. Kay nam opnieuw vanuit de buitenkant van het starthek kopstart. Dit maal bleef de tweede man hem sterk volgen. In de vierde ronde wist de nummer twee Kay zelfs te passeren. Hier nam de Boxtelse geen genoegen mee en nog geen twintig meter verder nam hij de leiding weer over. Verder deed Kay geen gekke dingen, wist niet weg te lopen van de kopman maar reed wel strak en netjes rond. Net voor de finish ging het nog bijna mis. De nummer twee probeerde Kay voorbij te komen op niet zo’n nette manier. Terwijl Kay al in de bocht zat reed hij er vol in. De tweede man kwam hierdoor echter zelf ten val. Hier kon Kay van profiteren en de laatste meters rustig uitrijden en dus ook deze manche te winnen.

Met drie mancheoverwinningen en één derde plaats wint Kay overtuigend het International Youth Weekend in Venray. Kay heeft een enorm sterk weekend gereden, tevreden over het weekend en vol goede moed gaat hij naar Genk waar Kay achter het starthek zal staan bij de Everts and Friends Junior Stars!

Uit de krant