Logo mooiboxtel.nl
Marja van Hummel met een geleidehond die zij heeft opgeleid.   | Fotonummer: 4dc6e1
Marja van Hummel met een geleidehond die zij heeft opgeleid. (Foto: Mark van der Pol)
Algemeen nieuws

Container voor inzameling doppen voor KNGF Geleidehonden

Boxtel – Na talloze pogingen hebben Eddy en Marja van Hummel van KNGF Doppen Inzamelpunt Boxtel en de gemeente Boxtel een oplossing gevonden voor de inzameling van plastic doppen: een grote container, aangeboden door Milieu Service Brabant. Daarin kunnen schoongemaakte plastic doppen worden gedeponeerd. Als de container vol zit, wordt deze door de gemeente Boxtel naar het recyclebedrijf in Tilburg gebracht en geleegd.

KNGF Doppen Inzamelpunt Boxtel, een initiatief van de Boxtelse Eddy en Marja van Hummel, spaart doppen en draagt daarmee bij aan de opleiding van KNGF Geleidehonden. Voor de ingeleverde kilo's doppen krijgt KNGF een vergoeding van het recyclebedrijf. Van dit geld kunnen geleidehonden worden opgeleid.

De familie Van Hummel zet zich al jaren in voor het inzamelen van plastic doppen. Zij zijn hiermee begonnen omdat ze sinds 2006 staan aangemeld als puppypleeggezin bij KNGF. Aangezien hun hele schuur volstond met zakken en tassen, gevuld met de doppen, vroegen zij de gemeente om een grote container. Eind mei dit jaar zegde wethouder Herman van Wanrooij toe er alles aan te zullen doen om dit te realiseren, maar omdat Eddy niet langer wilde wachten trok hij nu zelf de stoute schoenen aan. Hij legde contact met MSB. Het bedrijf reageerde direct positief.

Marja benoemt het voordeel van de container: "Wij moesten hiervoor elke keer met tien zakken doppen - meer passen er niet in de auto - naar Tilburg rijden. Maar nu brengt de gemeente de container zelf naar het recyclingbedrijf toe. Dit scheelt veel tijd en geld."

In eerste instantie worden de doppen bij de familie Van Hummel aan de Orlando di Lassostraat 14 ingezameld. Zij brengen de schoongemaakte doppen vervolgens naar de container. Er zijn ook andere inleverpunten, die de doppen weer bij de familie Van Hummel afleveren. Die adressen zie je op de onderstaande kaart:

Naast de grote container maakt Eddy zich al geruime tijd hard voor het realiseren van inzamelbakken op Boxtelse basisscholen. Ook hier lijkt nu schot in te zitten. De gemeente stuurt uiterlijk aankomende maandag een brief naar alle scholen in Boxtel waarin staat dat zij een steentje bij mogen dragen aan het inzamelen van de doppen.

Of en wanneer basisscholen gaan meewerken is op dit moment nog niet duidelijk, maar dat er stappen in de goede richting gezet worden lijkt onvermijdelijk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>