Afbeelding

Ontdek de rijke en veelzijdige historie van Liempde

Algemeen
LIEMPDE - Liempde, een karakteristiek dorp in het hart van Het Groene Woud met beeldbepalende panden en schilderachtige plekjes. Het is een dorp waar het landelijke en cultuurhistorische karakter sterk naar voren komt. Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) heeft nieuwe wandelroutes uitgezet waarmee u de rijke historie van Liempde ontdekt. De routes zijn opgenomen in folder ‘Ontdekkingstocht door historisch Liempde’ waarin ook de wandelkaarten zijn opgenomen. De folder is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij verschillende VVV-vestigingen in de nabije omgeving van Liempde en in de Liempdse horecagelegenheden.

In de folder vindt u twee verschillende wandelroutes. De eerste historische wandeling is uitgezet in het centrum van Liempde. De tweede route laat u het prachtige buitengebied ontdekken. De nieuwe wandelroutes leiden u langs alle bijzondere locaties die het dorp te bieden heeft. Neem als voorbeeld het Concordiapark, dat nu het podium vormt van diverse Liempdse evenementen en dat vroeger nog een open veld was waar vee werd gestald. Of bijvoorbeeld het Groot Duyfhuis dat vóór de zeventiende eeuw bekend stond als ‘hove ten Acker’. Via informatiebordjes die bij de panden zijn geplaatst, komt u alles te weten over het ontstaan van het dorp, over bijzondere Liempdenaren en de manier waarop zij hebben geleefd.

De informatiebordjes die u onderweg tegenkomt, zijn in 2012 geplaatst door SPPiLL. Het gaat in totaal om vijftig informatiepaneeltjes bij monumentale panden en cultuurhistorische bezienswaardigheden. Op ieder informatiebordje staat een QR-code die u met uw mobiele telefoon kunt scannen. U komt vervolgens via uw telefoon op de website www.gastvrijliempde.nl terecht waar u meer achtergrondinformatie ontvangt over de locatie waar u op dat moment bij staat. Zo maakt u al wandelend kennis met een groot aantal bijzondere gebouwen en de rijke historie van Liempde. Laat u verrassen en ontdek de veelzijdigheid van Liempde!

Uit de krant