Afbeelding

Bouw Cronenborg komt in zicht

Algemeen
BOXTEL - Deze week dient Woonstichting St. Joseph de omgevingsvergunning en de wijziging van het bestemmingsplan in voor plan Cronenborg, een nieuw wooncomplex op het braakliggend terrein tussen de Brederodeweg en Zusterspad. Daarmee wordt het plangebied van voorheen zorgcentrum Emmaus voltooid. Het bestaat uit 44 huurwoningen; 27 studio’s voor Cello, 13 appartementen en 4 patiowoningen.

Planning
De wijziging van de bestemming en het afgeven van de vergunning duurt ongeveer zes maanden. Dat betekent dat de Woonstichting verwacht dat de bouw van dit complex start in het eerste of tweede kwartaal van 2015. De bouwtijd is ruim een jaar. Daarmee staat de oplevering gepland voor het derde kwartaal van 2016. St. Joseph werkt met bouwbedrijf Hendriks (Oss) in een bouwteam.

Cello
In de zomer van 2013 leverde de Woonstichting 18 appartementen bij Bracbant op voor Cello-cliënten. Ook op Princenlant verhuurt de Woonstichting 12 appartementen voor de oudere Cello-doelgroep. Omdat er nog niet voldoende huisvesting in Boxtel geboden wordt voor ouderen met een verstandelijke beperking, gaan beide organisaties wederom een verbinding aan. De nieuwe studio’s liggen straks naast zorgcentrum Elisabethsdael van Zorggroep Elde. In totaal huisvest St. Joseph nu bijna zestig Cello-cliënten op vier verschillende locaties (Baandervrouwenlaan, Molenstraat, Princenlant en Bracbant).

Uit de krant