Afbeelding

Liempdse Dorpsbrouwerij presenteert haar eerste bieren

Algemeen
LIEMPDE - Op vrijdag 5 september is het zover. Dan presenteert de Liempdse Dorpsbrouwerij haar twee nieuwe bieren ‘Liempdse Dubbel’ en ‘Liempds Blond’. Omdat het de eerste bieren zijn van deze nieuwe Liempdse brouwerij, stelt de brouwerij de liefhebbers van een speciaal streekbier in de gelegenheid om vanaf 20:30 met de Liempdse brouwers een (proef)glaasje te heffen in Café De Durpsherberg aan de Dorpsstraat in Liempde.

De Liempdse Dorpsbrouwerij is een initiatief van hobbybrouwers Toine de Jong en Frans van der Schoot. Zij brouwen al ruim zes jaar diverse speciaalbieren. Vanwege hun passie voor het speciaal bier, het bierbrouwvak en voor het dorp Liempde, hebben zij onlangs besloten om hun bieren voor een breder publiek te gaan brouwen en het te vernoemen naar hun eigen woonplaats. Tevens is de trend dat streekbieren steeds meer aan populariteit winnen. Deze combinatie van factoren is de inspiratie geweest voor deze hobbyonderneming met een professionele aanpak.

De ‘Liempdse Dubbel’ en het ‘Liempds Blond’ zijn de eerste twee bieren. Daar komt eind oktober een derde bier, ‘Liempdse Tripel’ bij. Op dit moment is de brouwcapaciteit nog beperkt. Daarom werkt de Liempdse Dorpsbrouwerij samen met een andere Brabantse brouwerij waar Frans en Toine op grotere schaal kunnen brouwen. Het streven is een volwaardige brouwlocatie in Liempde te realiseren.

Er zijn diverse verkooppunten in Boxtel, Liempde en Sint Oedenrode waar het bier te verkrijgen zal zijn. Meer informatie is te vinden op www.liempdsedorpsbrouwerij.nl of bezoek de Facebookpagina.

Uit de krant