Logo mooiboxtel.nl
Patricia van Rooij (l.) van Kleine Aarde Netwerk en Rick Spooren van Erbij Dagbesteding ondertekenen de intentieverklaring.   | Fotonummer: c5bb6f
Patricia van Rooij (l.) van Kleine Aarde Netwerk en Rick Spooren van Erbij Dagbesteding ondertekenen de intentieverklaring. (Foto: Sander van Kasteren)
Algemeen nieuws

Kleine Aarde Netwerk en Erbij Dagbesteding gaan samenwerking aan

Boxtel – In het voedselbos achter de markante van Coothhoeve hebben Kleine Aarde Netwerk en Erbij Dagbesteding maandagochtend een intentieverklaring getekend die ervoor moet zorgen dat vijf cliënten uit de dagbesteding aan de slag gaan op het terrein van De Kleine Aarde in onder meer het voedselbos.

De vijf beschikbare plekken zijn bedoeld voor cliënten die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De problematiek van mensen die een dagbestedingstraject volgen bij Erbij is vaak divers. Toch is dat geen probleem, denkt Rick Spooren van Erbij Dagbesteding. Hij is vooral op zoek naar mensen die kunnen en wíllen werken op het terrein van De Kleine Aarde.

Kleine Aarde Netwerk ontstond als burgerinitiatief en heeft als voornaamste doelen om de natuur op het terrein te ontwikkelen, er basisschoolkinderen natuuronderwijs te geven en het gedachtegoed van De Kleine Aarde in stand te houden. Dit eerste zal dus gerealiseerd worden in samenwerking met Erbij Dagbesteding.

Zittend aan een picknicktafel in het natuurpark van De Kleine Aarde schudden Patricia van Rooij van Kleine Aarde Netwerk en Rick Spooren van Erbij Dagbesteding elkaar de hand. Deze handdruk is het begin van de samenwerking. Erbij Dagbesteding zorgt voor vijf cliënten die zich gaan bezig houden met de natuurontwikkeling en het onderhoud van het park dat KAN onder haar beheer heeft. Daar maakt het voedselbos deel van uit. Medewerkers van Erbij geven de cliënten ook professionele ondersteuning. KAN biedt de cliënten een werkplek en zal erop toezien dat zij hun taken als groenbeheerder goed uitvoeren.

De twee partijen kwamen bij elkaar toen Van Rooij in de krant las van het bestaan van Erbij. KAN was op zoek naar een structurele oplossing voor het onderhoud van het terrein en kwam via het artikel uit bij de dagbesteding. Erbij was op zoek naar geschikte plekken voor dagbesteding. Dit leidde ertoe dat KAN en Erbij al snel met elkaar aan tafel zaten. Mede doordat er een klik was, en hun visies overeen kwamen was een samenwerking snel gesmeed.

De partijen willen mensen met een beperking uit het 'granieten bestand' halen en laten terugkeren in het normale werkcircuit. Met het granieten bestand doelt Spooren op cliënten die vanwege hun complexe situatie vaak al langdurig zonder werk zitten.

Erbij biedt al dagbesteding in samenwerking met verschillende bedrijven in Boxtel zoals Wasserij Boumans. Daar worden de cliënten voor vol aangezien en niet, zoals Spooren aangeeft 'vertroeteld'. Bij zo'n normale bedrijfsomgeving hoort op tijd komen, maar ook de gebruikelijke koffiepauze en de lolletjes tussen collega's. 'Het echte leven als werknemer', aldus Spooren.

Maar de dagbesteding wil graag met meerdere partijen de samenwerking aangaan. Zo kijkt Spooren met een schuin oog naar de WSD. Het zou daarom kunnen dat er snel nieuwe verbonden worden gesmeed.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>