Afbeelding

Biljartend Boxtel haalt veel geld op

Algemeen
BOXTEL - Voor alweer de negende keer werd in de Adelaar het Boxtelse Pentatlontoernooi georganiseerd. De afgelopen twee weekenden hebben 56 deelnemers gestreden in vier klassen om te bepalen wie er uiteindelijk kampioen zou gaan worden per klasse.

In de D-klasse wist in de halve finale Gijs van Houtum te winnen van Hans Willems. De andere halve finale werd gewonnen door Wilma van Schijndel die een sterk spelende Monique Drost de baas was. In de finale was Van Houtum iets meer zijn zenuwen de baas en wist hij voor de eerste keer het toernooi op zijn naam te schrijven.

In de C-klasse was Albert van de Sanden een maatje te groot voor Pedro van de Braak in de halve finale. De andere halve finale ging tussen Bram Mutsearts en Eric van Weert. Publiekslieveling Van Weert was erg goed in vorm, won van Mutsearts en plaatste zich voor de finale. In de finale nam Van Weert zijn goede vorm mee en liet Van de Sanden met lege handen achter. Van Weert wist ook voor de eerste keer het toernooi op zijn naam te schrijven.

In de B-klasse ging de eerste halve finale tussen Jeroen Loermans en Jan van de Boogaard. Het was een partij die de spanning had van een finale. Met een hele kleine voorsprong wist Loermans de partij uit te maken en stuurde zo Van de Boogaard naar huis. Oud-gediende Gerard Spijkers speelde tegen zijn biljartvriend Frans Strik. Lang had Strik een voorsprong, maar als een ‘oude diesel’ wist Spijkers toch de partij te winnen. De finale was een mooie affiche: zowel Spijkers als Loermans hebben het toernooi al een keer gewonnen en wisten goed met de wedstrijdspanning om te gaan. Loermans hield zijn hoofd koel en maakte onder luid applaus zijn laatste carambole.

In de halve finale van de A-klasse stonden alleen maar oud winnaars tegenover elkaar. Aan de ene tafel Willie Smetsers (winnaar 2007 & 2010) tegen Adtoine de Beer (winnaar 2005) en aan de andere tafel Rene van Hak (winnaar 2012) tegen Bart Wellerd (winnaar 2008, 2009 & 2011). Adtoine de Beer verraste vriend, vijand en Smetsers door op indrukkende wijze zijn punten bij elkaar te spelen. Op de andere tafel wist Wellerd door het oog van de naald te kruipen door op slechts één carambole verschil te winnen van Rene van Hak. De finale tussen De Beer en Wellerd had op papier een “cliffhanger” kunnen worden, maar al vroeg in de wedstrijd nam Wellerd een grote voorsprong die de Beer niet meer te boven kwam. Voor alweer de vierde keer wist Bart Wellerd de A-klasse te winnen.

De hoogste procentuele serie van het toernooi werd gemaakt door Monique Drost (D-klasse). In haar serie wist ze maar liefst 50% van haar te behalen punten te maken, wat zeer uitzonderlijk is! Tijdens de prijsuitreiking werd er een mooi gebaar gemaakt door de spelers. Iedereen schonk het gewonnen prijzengeld terug aan de organisatie om dit bij het bedrag te leggen wat al was ingezameld. Totaal werd een bedrag opgehaald van meer dan €2000,- voor stichting “vrienden van de Hospice”. Zowel Hospice Acacia als biljartend Boxtel spraken van een mooi en geslaagd toernooi.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant