Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 87970c
Foto: Sander van Kasteren

Puck Bakker zwemt bij IJzeren Man alternatieve 'zwem-Elfstedenzwemtocht'

Boxtel - De teleurstelling was groot in huize Bakker toen de 12-jarige Puck Bakker te horen kreeg dat ze 18 augustus niet mee kon zwemmen in de 'Elfstedentocht' van Maarten van der Weijden. De winnaar van het Olympisch goud op de 10 kilometer in Bejing mocht als enige de 200 kilometer lange tocht door het Friese water afleggen omdat er te veel 'poepbacteriën' in zaten om verantwoord in te zwemmen.

De Boxtelse Puck zou, samen met talloze andere zwemmers, het water induiken om de topzwemmer te vergezellen tijdens zijn zwemtocht voor KWF Kankerbestrijding. De kwaliteit van het water werd door het betrokken waterschap, Wetterskip Fryslân, echter te slecht bevonden om de meezwemmers verantwoord het water te laten betreden.

Het nieuws was een grote teleurstelling voor Puck, die Van der Weijden nabij Sneek zou vergezellen. "Het kwam als een volslagen verrassing", vertelt moeder Tessa Bakker. "Een oom van Puck had de persconferentie gezien en belde ons op om het nieuws te melden. Wij geloofden het eerst niet omdat hij wel vaker grapjes maakt."

Geen grap
Langzaamaan drong echter door dat het nieuws wel echt waar was. "Puck vond het ontzettend erg", laat Tessa weten. Maar de jonge zwemster liet zich niet zo makkelijk uit het veld slaan en herpakte zich al snel. Al haar sponsors teleurstellen door niet het water in te gaan zit niet in haar aard, dus koos de Boxtelse ervoor een alternatieve route van zo'n twee kilometer te zwemmen. 
De keuze viel op De IJzeren Man in Vught, waar Puck komende dinsdag (28 augustus) om 19.00 uur bij het gratis toegankelijke gedeelte van De IJzeren Man zal zwemmen. Mensen die haar willen aanmoedigen zijn van harte welkom.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>