Afbeelding

Boxtelse band The Explosion Rockets neemt nieuwe CD en DVD op

Algemeen
BOXTEL – De Boxtelse formatie The Explosion Rockets gaat een eerste echte ‘live’-CD opnemen. Al vele jaren geeft de band optredens in het Vestzaktheater in Son, maar deze keer wordt het een zeer speciaal optreden. Naast de opnames zullen er ook camera’s aanwezig zijn om een ‘live’ DVD te maken. Bezoekers zullen op film worden vastgelegd. Een uniek gebeuren dat je eigenlijk niet mag missen. Je krijgt een vier uur durende spetterende show te zien.

Iedereen die op deze avond aanwezig is ontvangt een tegoedbon van vijf euro als korting op de aankoop bij de presentatie van deze DVD-CD. “The Most Famous Rock And Roll Band In The Country”, een titel waarmee The Explosion Rockets vaak worden omschreven in de media. Wie van authentieke muziek houdt uit de Top 100 van midden jaren ‘50 en begin jaren ‘60 én een spetterende show wil zien, kan niet meer stuk bij deze authentieke rock and roll band. Al 30 jaar staat de band vrijwel iedere week op het podium. Hun opzwepende performance wordt gebracht met een flinke dosis humor en vakmanschap en, het belangrijkste, met vrijwel alle grote hits van legendes als Elvis Presley, Cliff Richard, Buddy Holly, Jerry L.Lewis, The Shadows en The Spotniks.

Een optreden van The Explosion Rockets is een feest vol herkenbaarheid en nostalgie. Zij brengen de bekende hits in dezelfde sound als de originele versies. Het vakmanschap wordt niet alleen in Nederland en België gewaardeerd en opgemerkt. Zo traden de Rockets op met de beroemde Elvis-gitarist James Burton en Elvis’ achtergrondkoor ‘The Sweet Inspirations’, met Chris Montez en met The Blue Diamonds. Ze werden zelfs gevraagd om het voorprogramma te verzorgen van ‘de enige echte Killer’ Jerry Lee Lewis. Ook het állerlaatste optreden van ‘rock and roll vader’ Andy Tielman werd begeleid door deze klasse band. Een optreden van The Explosion Rockets is een belevenis voor iedereen die wil genieten van een wervelende show en fantastische muziek uit de ‘golden 50’s en 60’s ‘ .

Zanger Ruud Kuijpers weet de Rock ‘n’ Roll-grootheden van toen feilloos te vertolken. Natuurlijk staat er achter hem een voortreffelijke begeleidingsband die alle licks en tricks van toen prima weten neer te zetten. De band bestaat verder uit de nieuwe sologitarist Joost Roest, drummer Frans van Esch, toetsenist Martien van Engelen, bassist Hank van Empel en slaggitarist Thom Sens. Een perfecte stap terug in de tijd, waarbij de bandleden de nummers swingend ten gehore brengen en zanger Ruud, als een Elvis in zijn beste jaren, het podium laat kraken!!. Een genot voor de oren en de ogen.

The Explosion Rockets zijn door het popblad The Jubop verkozen als de beste Rock ‘n’ Rollband van Nederland. Kaarten voor dit unieke optreden kunt u bestellen en afhalen bij Thom Sens, Beneluxlaan 32, Boxtel, tel. 06-45928586 of rechtsreeks aan het Vestzaktheater Kerkstraat 2 te Son tel. 0499-473248. De zaal gaat om 20.00 uur open en de band begint om 21.00 uur en duurt tot 01.00 uur.

Uit de krant