Afbeelding

Plezier en sportiviteit centraal tijdens jubileumeditie recreantentoernooi Ducks

Algemeen
BOXTEL - Afgelopen weekend organiseerde Ducks voor de 25e keer haar Recrantentetoernooi. Een toernooi waaraan dit maal 22 teams vanuit heel Nederland meededen. Vele enthousiaste en betrokken vrijwilligers waren vrijdagochtend gestart om het terrein in orde maken voor hét Ducks evenement van het jaar. Intussen arriveerden bij sportcomplex Den Wielakker al de eerste teams. Langs de velden werden de tenten en caravans geïnstalleerd van de teams die het weekend de sportieve softbalstrijd met elkaar aan zouden gaan. Er zijn teams die al jaren komen en ook elk jaar weer een aantal nieuwe teams. Deze teams bestaan uit echte softbalrecreantenteams maar ook uit gelegenheidsteams van vriendengroepen en families. De families Denteneer en Leermakers zijn al jarenlang graag geziene gasten en breiden elk jaar uit. Ook het Wereldteam uit Rotterdam reist al 25 jaar af naar Boxtel in het laatste weekend van september.

Zaterdagochtend om 10 uur werd het startschot gegeven voor de wedstrijden tussen de 22 teams verdeeld over drie poules. Op zaterdagavond was er een zeer gezellige en goed bezochte feestavond voor alle deelnemers, Ducks leden en hun families. Op zondag werden de wedstrijden om 10 uur hervat en op een zonnig veld werden de laatste wedstrijden gespeeld. Omdat deelnemen belangrijker is dan winnen was het volop vrolijkheid op én langs de velden van sportpark De Wielakker.

Na de prijsuitreiking werd het terrein weer ontruimd van tenten en caravans en keerden de teams moe maar voldaan huiswaarts. Met behulp van vele vrijwilligers uit alle geledingen van de vereniging, is alles soepel en op rolletjes verlopen. Dankzij de sportiviteit van de teams, de vele vrijwilligers, samenwerking met de rugbyburen van RC Ducks, ondersteuning van de Boxtelse EHBO én het prachtige weer kon het weekend niet meer stuk en kijkt JRC Ducks terug op een zeer geslaagde 25e editie van dit toernooi.

Aanstaand weekend staat er nog een festiviteit op het programma vanwege een ander jubileum, het vijftigjarig bestaan van Ducks! Op deze dag vieren leden, oud-leden en betrokkenen uit de geschiedenis van de Boxtelse honk- en softbalvereniging deze mijlpaal middels een aantal sportieve en ludieke wedstrijden in de middag. Vanaf 17 uur zal een reünie plaatsvinden. Voor info of aanmelden voor de reünie en feestdag ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van Ducks, kijk op de website www.jrc-ducks.nl of mail naar ducks.reunie2014@gmail.com

Uitslagen
asp hb 1 Boosters Ducks 3-24
asp hb 2 Ducks 2 Cardinals 2 7-6

Programma
zaterdag 4 oktober 2014 Feestdag en Reünie tgv 50 jaar Ducks vanaf 14 uur
beeball rookies Ducks Nuenen Wolves 11.00
beeball majors Ducks Starlights Majors 11:00
pup hb The Stags 2 Ducks 11:00
asp hb 1 Gryphons 2 Ducks 11:00
zondag 5 oktober 2014
dames The Stags Ducks 11:00
heren 1 Ducks Gryphons 14:00
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant