Afbeelding

DVG verliest thuis van SES uit Langenboom

Algemeen
LIEMPDE - Op deze zonovergoten middag stond de tweede thuiswedstrijd van DVG tegen SES uit Langenboom op het programma. Alle seniorenteams hadden hun wedstrijden zondag verloren, dus de taak van DVG-1 om de “zwarte zondag te vermijden”. Misschien was het hierdoor dat DVG wat nerveus aan de wedstrijd begon en al in de vijfde minuut belandde een foutieve inspeelpass vanuit de Liempdse verdediging in de voeten van SES die met dit buitenkansje wel raad wisten: 0-1.

Het eerste wapenfeit van DVG liet niet lang op zich wachten; Roel van de Sande legde een bal goed terug op Rik van Ruremonde en zijn schot werd door de Langenboomse verdediging geblokt. SES hanteerde een strijdplan met lange ballen achter de defensie. Dit leverde voor de DVG-verdediging toch wel wat problemen op. Toch ontstonden er niet echt kansrijke situaties voor de Liempdse goalie Sander van Eeuwijk. Een prachtig indraaiend schot van Twan van de Broek werd opnieuw door de defensie geblokt zodat de keeper niet in hoefde te grijpen. De toegekende hoekschop leverde niets op en de rust werd bereikt met een 0-1 achterstand.

Meteen na rust werd een rush van Peter Versantvoort onderbroken met een overtreding, echter de vrije trap werd niet goed geraakt door Mickel Schuurmans. In de 58e minuut werd een diagonale pass door de grensrechter als buitenspel beoordeeld, maar de goed leidende scheidsrechter Verbakel liep op lijn en liet dan ook terecht doorspelen. Het diagonale schot van Rik van Ruremonde was de keeper te machtig: 1-1. De protesten van SES nadien waren, zoals zo vaak, zonder resultaat.

De belangrijkste fase in de wedstrijd was de 71 en 72e minuut waar een goede kans van DVG door zowel Bas van Houtum als ook in de rebound door Martijn Caarls werd gemist en zoals zo vaak in het voetbal kwam er uit die situatie een tegendoelpunt. De counter werd goed uitgevoerd en de bal viel tussen twee Liempdse verdedigers. Martijn van Lith van SES ging ermee van door en hoewel Sander van Eeuwijk de bal nog aanraakte belandde de bal in het net: 1-2.

DVG drong in de slotfase nog wel aan maar echte kansen kwamen er niet met uitzondering van een ziedend schot van Rik van Ruremonde dat een beter lot had verdiend. Zijn bal ging via de vingertoppen van de doelman tegen de buitenkant van de paal. Dit was de beste kans op de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld van de wedstrijd, DVG voetballend beter en SES gevaarlijk met lange ballen, zou dat een terechte uitslag zijn geweest. Een geclaimde penalty van SES werd niet gegeven en was in dit opzicht ook niet bepalend voor de uitslag van de wedstrijd.

Volgende week speelt DVG opnieuw thuis in de derby tegen Boskant. Rik van Ruremonde werd uitverkoren tot man of the match. Het tweede elftal verloor en hier werd geen speler uitverkozen.