Afbeelding

Lezing over edelherten in Het Groene Woud

Algemeen
BOXTEL - Natuurwerkgroep Liempde organiseert op donderdag 16 oktober een informatieavond over de voorgenomen introductie van edelherten in Het Groene Woud. De avond vindt plaats in café ‘t Groene Woud in Kasteren en begint om 20.00 uur.

Edelherten komen terug in het gebied waar ze thuishoren en waar ze lang geleefd hebben. Na een lange discussie die resulteerde in veel steun voor het project gaat het er toch van komen: het uitzetten van een groep edelherten in natuurgebieden van Brabants Landschap bij Liempde.

Bioloog Chris Achterberg neemt je eerst mee in de wereld van deze majestueuze dieren, die iedereen kent van de Veluwe en van het Weerterbos in Kempenbroek. Hoe leeft het edelhert, waar voedt hij zich mee, hoe plant hij zich voort, waarom is het edelhert zo belangrijk voor de natuur, allemaal zaken waar hij ons een antwoord op kan geven.
Maar het uitzetten van edelherten roept ook vragen op. Zijn de edelherten straks ook goed te bewonderen en hoe kunnen natuurliefhebbers van de bronst genieten? Komen er uitzichtpunten zoals in het Weerterbos? Arjen Simons, districtsbeheerder bij Brabants Landschap en aanspreekpunt voor de uitzetactie, zal hier een toelichting op geven.

Belangstellenden zijn van harte welkom.

Uit de krant