Weer nieuwe koploper in BRTC

Algemeen
BOXTEL - In de BRTC won Taverbo Sabo 1 de belangrijke wedstrijd tegen Taverbo Sabo 3 dat tot een van de belangrijkste concurrenten mag worden gerekend. Mede door het uitvallen van Ad van Weert bij Taverbo Sabo 3 vanwege een blessure in zijn eerste partij tegen Ronald van Dael werd een 8-2 overwinning binnen gehaald en de eerste plaats op de ranglijst overgenomen van Van Weert Schilderwerken, die deze week niet speelden. Voor Taverbo Sabo 3 werden de punten behaald door Luc van der Schans en Uschi Meeuwis die elk goed waren voor één punt. Frans van Dun kon deze keer geen bijdrage leveren aan de winst voor zijn team terwijl Hans van Haaren en Ronald van Dael ongeslagen bleven.

Taverbo Sabo 4 liet zien dat de opgelopen schade van vorige week vanwege het niet spelen snel goed gemaakt werd door ook 8-2 te winnen van Taverbo Sabo 2.
Bij Taverbo Sabo 4 speelde Mari Smits voor de eerste keer mee dit seizoen en was meteen goed voor drie punten. Hij werd goed bijgestaan door Peter de Rooij die ook ongeslagen bleef en Toon van Geel zorgde ook voor een punt. Omdat ook het dubbelspel gewonnen werd kwamen er acht punten op het wedstrijdformulier te staan. Mari van Dijk en Joop van Eijk waren samen goed voor de twee punten voo het tweede team van Taverbo.

De opmars van Sabo Boxtel werd enigszins belemmerd door een goed spelend team Rotsvast waar Dinie van den Nieuwenhuizen, Geerta Pluut en Bart Theeuwes elk goed waren voor één punt. Hans van Weert was voor zijn team Sabo Boxtel goed voor de winst in alle drie de enkelspelen en samen met zijn broer Marcel goed voor winst in het dubbel. Marcel van Weert voegde ook nog twee winstpunten in het enkelspel toe aan de overwinning terwijl Wim van Aarle niet zijn dag had en slechts één punt kon toevoegen. Uitslag 7-3 in het voordeel van Sabo Boxtel.

De Dommel, dat vorige week nog op de onderste plaats van de ranglijst belandde, herstelde zich enigszins door een knappe maar ook zeer krappe 6-4 zege op de Bat Boys en omdat team Cornuiten tegen Grand Café Rembrandt niet tot scoren kwam namen de Cornuiten deze laatste plaats weer over. Voor De Dommel was Piet Wouters goed op dreef en scoorde de maximale drie punten in het enkelspel en Ad de Man, Wim Jansen en de winst in het dubbelspel zorgden voor de andere drie punten. Het team van de Bat Boys was gehandicapt door het niet kunnen spelen van enkele vaste waarden. Paul Kuijs en Mari Karssemakers waren ieder goed voor twee overwinningen maar invaller Jan Don kon de schade voor de Bat Boys niet verder beperken omdat hij puntloos bleef.

Cornuiten staat na deze week weer op de onderste plaats omdat het ondanks de zeer aantrekkelijke wedstrijden geen vuist kon maken tegen Hans Stoker Aukje van den Heuvel en Ad Brekelmans van Grand Café Rembrandt dat door de maximale 10-0 zege een plaats op de ranglijst steeg.


Uitslagen
ROTSVAST - SABO BOXTEL 3 - 7
DE DOMMEL - BAT BOYS 6 - 4
CORNUITEN - GRAND CAFE REMBRANDT 0 - 10
TAVERBO SABO 3 - TAVERBO SABO 1 2 - 8
TAVERBO SABO 4 - TAVERBO SABO 2 8 - 2


Standenlijst

Teams Gesp. Gew. Verl.
1 TAVERBO SABO 1 50 42 8
2 TAVERBO SABO 4 50 37 13
3 VAN WEERT SCHILDERWERKEN 50 36 14
4 GRAND CAFE REMBRANDT 60 36 24
5 TAVERBO SABO 3 50 33 17
6 SABO BOXTEL 40 32 8
7 TAVERBO SABO 2 50 19 31
8 ROTSVAST 60 17 43
9 BAT BOYS 50 14 36
10 DE DOMMEL 60 14 46
11 CORNUITEN 60 10 50

Programma 20 oktober

ROTSVAST - BAT BOYS
DE DOMMEL - GRAND CAFE REMBRANDT
SABO BOXTEL - TAVERBO SABO 1
VAN WEERT SCHILDERWERKEN - TAVERBO SABO 2
TAVERBO SABO 4 - TAVERBO SABO 3

Uit de krant