Het Kerstverhaal in het MuBo

Algemeen

MUBO is van plan om tijdens de kerstperiode een tentoonstelling in te richten voor jong en oud rondom het kerstverhaal. Met kerstmis wordt de geboorte van Christus gevierd als één van de belangrijkste feesten in het kerkelijk jaar. Maar het kerstfeest is ook  een feest met heel veel gebruiken en tradities zoals de kerststal, de kerstboom, kerstgroepen, kerstmaal, enz. Hoe is het gebruik van de kerstboom ontstaan, wie heeft de kerststal bedacht, wat is precies het feest van de drie koningen, wanneer begint en eindigt het kerstverhaal, waarom is de kalkoen zo belangrijk bij het kerstmaal. Met andere woorden, waar komen al die rituelen vandaan en wie hebben ze bedacht.


Natuurlijk wordt de expositie ingericht met kerststallen e.d. uit ons eigen depot. Maar het wordt nog leuker als die wordt uitgebreid en aangevuld met  kerstbijdragen van de bewoners van Boxtel en omgeving. Heeft u bijzondere kerststallen, kerststallen uit andere werelddelen, kersttekeningen, kerstkaarten, kerstfoto’s, kerstplaten, kerstboekjes, kerstverhalen, kerstgroepen, kerstanekdotes, enz., en wilt u dat tijdelijk afstaan voor de expositie, laat het MUBO weten. U kunt dat doen door een email te sturen naar info@muboboxtel.nl met daarin uw verhaal en een foto van het object met korte toelichting over wat het voorstelt en waar het vandaan komt. U kunt dat doen tot en met 14 november a.s. Het MUBO neemt daarna contact met u op.


De oproep geldt overigens voor jong en oud. Dus ook bijdragen van kinderen worden erg op prijs gesteld. Denk aan zelfgemaakte en zelf geknutselde kijkdozen, kerststallen, kerstbomen, kerstboomversieringen, tekeningen, enz. 


Het MUBO rekent op uw bijdrage. Alleen dan wordt het een kerstexpositie van en door Boxtelaren!

Uit de krant