Logo mooiboxtel.nl
Human Interest

Boxtelse Mijntje Lupgens treedt in Los Angeles in voetsporen bekende choreografe Galen Hooks

De Boxtelse Mijntje Lupgens (23) gaat in Los Angeles samenwerken met de wereldberoemde Galen Hooks.  | Fotonummer: e46918
De Boxtelse Mijntje Lupgens (23) gaat in Los Angeles samenwerken met de wereldberoemde Galen Hooks. (Foto: )

Boxtel - De Boxtelse danseres en choreografe Mijntje Lupgens (23) maakt zich momenteel op voor een verhuizing naar Los Angeles. De talentvolle danseres was de afgelopen jaren onder meer te bewonderen in het RTL4-programma Dance Dance Dance en werkte voor dat programma samen met de internationaal bekende choreografe Galen Hooks.

Eigenlijk kwam Lupgens min of meer toevallig terecht bij het RTL-programma, zo vertelt ze. "Een vriendin vroeg me of ik mee wilde gaan naar de audities toen ik in het laatste jaar zat van de dansacademie", lacht ze. Het programma had al een vast team van dansers gecast in het buitenland, maar er werden nog extra danstalent gezocht, legt Mijntje uit. Zo kwam het dat ze als extra danseres toch bij het programma terechtkwam.

Mijntje in het programma Dance Dance Dance.

Met haar talent en doorzettingsvermogen kon ze direct op waardering rekenen. Zoveel waardering zelfs dat ze met ingang van seizoen 2 als choreografe wordt toegevoegd aan het vaste team. Zo kwam de jonge danseres in aanraking met de wereldberoemde choreografe Galen Hooks. Zij begeleidde onder meer artiesten als Janet Jackson, Justin Bieber en Britney Spears.

Crechendo
Het gaat crechendo met haar carrière: de Boxtelse, die inmiddels in Amsterdam woont, wordt gevraagd als danseres bij The Voice, Let's Dance en Vrienden Van Amstel. In die periode reist ze ook regelmatig naar Los Angeles, de thuisbasis van Hooks. Daarnaast is ze ook te vinden in China, Hongkong en Londen. Toch voelt Boxtel nog steeds als haar thuis, vertelt ze.

Volgende stap
Inmiddels is Lupgens toe aan een volgende stap: werken in Los Angeles, als rechterhand van Hooks. Ondanks de voor haar jonge leeftijd indrukwekkende cv blijft Lupgens realistisch: "Het blijft een onzeker beroep. Je moet er écht alles voor over hebben." Dat leidt ertoe dat haar jeugd in Boxtel wel eens wat eenzaam voelde. Toch wil ze niet in mineur afsluiten: "Ik ben hartstikke gelukkig. Het werk is ontzettend leuk!"

Toekomst
In de toekomst wil Lupgens zich blijven richten op de combinatie danseres/choreografe. Daarvoor werkt ze wat het dansgedeelte betreft nu al samen met topdanser Timor Steffens, die zij ook kent van het programma Dance Dance Dance. In de rol van danseres is ze vanaf 25 augustus te bewonderen in het nieuwe seizoen van dit programma. En ondertussen is Mijntje dus alweer volop bezig met haar toekomstplannen als rechterhand van Hooks, en uiteindelijk op eigen benen in het zonnige Los Angeles.

Volg het avontuur van Mijntje Lupgens op haar website, via Facebook, of Instagram.

Het hele verhaal lees je in DeMooiBoxtelKrant van woensdag 15 augustus

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>