Afbeelding

Boxtelse musicalsterren veroveren Oirschot

Algemeen
BOXTEL - Een kleine volksverhuizing vond er zaterdagavond plaats van Boxtel naar Oirschot. Daar trad de Boxtelse groep van musicalschool F-Act op in sociaal-cultureel centrum De Enck, dat stijf uitverkocht was. De aanwezigen konden genieten van de wervelende, drie uur durende show Tango vol zang, dans en natuurlijk het nodige drama.

Plaats van handeling is Club Tango, die in een neerwaartse spiraal is terechtgekomen. Bezoekers trekt de uitgaansgelegenheid amper nog. Kirsten (Anoek van Antwerpen), die samen met haar zus Mary-Jo (Joleen van Rooij) eigenares is van Tango, voelt er dan ook steeds meer voor om de stekker eruit te trekken. Zelfs het verhuren van leegstaande kamers in de club kan haar niet overtuigen van de levensvatbaarheid. Net op het moment dat de danseressen, het personeel en de gasten van Tango de club met hun acts nieuw leven in willen blazen, biecht Kirsten op dat ze de zaak heeft verkocht. Hoe loopt dat af?

Musicalschool F-Act maakt gebruik van bestaande liedjes, die vaak in een nieuw jasje worden gestoken. De choreografie is volledig zelf bedacht. De veertig leden uit Boxtel - F-Act heeft ook groepen in Veldhoven en in België - hebben ongeveer een jaar gewerkt aan deze voorstelling. Dat was ook af te zien aan de show, die na afloop kon rekenen op een staande ovatie van het publiek. De Enck bleek bovendien een uitstekende keuze te zijn voor de uitvoering van een dergelijke productie. Boxtel mag dan trots zijn op deze musicalsterren, Oirschot mag dat evengoed zijn op dit vestzaktheater.

F-Act speelt de musical vanavond, zondagavond om 20.00 uur nogmaals. Voor deze voorstelling zijn nog kaarten te koop aan de kassa van De Enck.

Kijk voor een korte foto-impressie in ons fotoboek, klik hier>>>.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant