Lezing van Abdelkader Benali over ‘Een vlucht regenwulpen’ in Bibliotheek Boxtel

Algemeen
BOXTEL - Op maandag 17 november geeft Abdelkader Benali een lezing in de Bibliotheek Boxtel over ‘Een vlucht regenwulpen’ als onderdeel van Nederland Leest. De schrijver zal tijdens de lezing ingaan op het bekende boek van Maarten ‘t Hart, evenals zijn eigen werk.

Benali heeft in 2012 al eerder over ‘Een vlucht regenwulpen’ gesproken in het tv-programma Benali Boekt. Hij was toen al zeer over het boek te spreken:  ”Een vlucht regenwulpen gaat over een jongeman die zich losmaakt van zijn religieuze achtergrond. Dat klinkt herkenbaar. In ‘jezelf losmaken van iets’ zit besloten dat je al die tijd vast hebt gezeten. En toch verwijzen veel auteurs met een religieuze achtergrond naar de inspirerende en beslissende invloed die religie op hun werk heeft gehad. In mijn lezing ga ik in op de dubbele gevoelens van het losmaken: bevrijding en melancholie. Gevoelens waar ik, sinds ik mij heb losgemaakt, mee rondloop en nooit meer van loskom.”

De lezing is komende maandag te bezoeken in de Bibliotheek Boxtel vanaf 20.15 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.bibliotheekmeierij.nl/agenda. Leden van de bibliotheek krijgen 10% korting.

Uit de krant