Afbeelding

Werkgroep Hoogheemhulp helpt mensen elkaar te helpen

Algemeen
BOXTEL - In Hoogheem is afgelopen week een nieuw project gestart dat mensen de mogelijkheid biedt om elkaar bij allerhande zaken te helpen. Hoogheembewoners die een klusje hebben thuis, niet alleen boodschappen kunnen doen of alleen even een praatje willen maken, kunnen op deze manier met elkaar in contact komen.

Mensen kunnen zich aanmelden door te bellen, te mailen of door op dinsdag- of donderdagmiddag bij de organisatie binnen te lopen. De bedoeling is dat mensen elkaar op een zo makkelijk mogelijke manier helpen bij heel gewone dingen, zoals het ophangen van een schilderij, het vegen van de galerij of het meehelpen bij de boodschappen. De organisatie brengt hen dan in contact met iemand die hulp kan bieden. Als de helper kosten maakt, zoals reiskosten, zal de vrager deze moeten vergoeden, maar verder is het helemaal kosteloos.

Het idee om dit op te starten kwam oorspronkelijk van Jeanne Melis. Zij probeerde dit al enige tijd geleden op te starten in haar eigen flat, maar kreeg het niet van de grond. Met behulp van Marieke Dijkshoorn van ContourdeTwern kwam zij in contact met Martien van der Pasch en Margaret van Dijk, en samen hebben ze besloten het initiatief voor de hele wijk op te starten. “Er wonen in deze wijk veel ouderen die vaak bij dit soort kleine dingen wat extra hulp nodig hebben, maar we richten ons niet op ouderen alleen”, legt Martien van der Pasch uit. “Gezien de ontwikkelingen in de zorg door het hele land, worden mensen steeds meer op zichzelf en hun omgeving aangewezen en dan zijn het vaak dit soort kleine zaken die erbij inschieten. Iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of religie, kan bij ons aankloppen voor wat extra hulp. Alleenstaanden hebben bijvoorbeeld een extra paar handen nodig, zoals bij het versjouwen van een grote kast. En niet iedereen kan een boormachine bedienen.”

Lees het hele artikel in DeMooiBoxtelKrant van 12 november.

Uit de krant