Afbeelding

Lampjes in Liempde branden weer

Algemeen
LIEMPDE - Vandaag trokken zo’n vijftig vrijwilligers eropuit om de huizen in Liempde weer met lichtjes te versieren. Tot eind januari zullen de lampen elke dag van 16.00 tot 00.00 branden.

Om 9.00 uur werd iedereen welkom geheten in Café de Durpsherberg. René Knoops benadrukte dat de grote opkomst kenmerkend is voor de saamhorigheid in Liempde. Hij vertelde dat deze vijfde editie van ‘Liemt in het Licht’ is opgedragen aan de vorige week overleden tienjarige Loes Joosten uit Liempde. “De donkere dagen voor kerst zullen voor haar ouders pikdonker zijn. We hopen dat het licht in Liempde hen een klein beetje zal steunen.”
Martien Saris deelde de lijsten uit en riep iedereen op voorzichtig te zijn vanwege het natte weer. Vervolgens vertrokken de deelnemers in groepen om de kratten met verlichting op te halen en de lampen op te hangen. “Alle clubs die meedoen aan ‘Op Liemt Gemunt’ helpen mee”, aldus Knoops. “Ze lopen per groep elk jaar dezelfde route en hebben daar vaak hun vaste koffie-adressen. Dit leeft echt in Liempde, we doen het elk jaar met veel plezier.” Er wordt zo’n vierenhalve kilometer SPPiLL-verlichting opgehangen en in totaal zal er acht tot negen kilometer verlichting hangen in het dorp. Dat wordt weer een prachtig spektakel.

Lees meer hierover in DeMooiBoxtelKrant van aanstaande woensdag.

Uit de krant