Extra zangkracht gezocht voor kerst

Algemeen

BOXTEL - Zanggroep Dississit is op zoek naar enthousiaste zangers en zangeressen om hun groep voor een kerstoptreden te versterken. Dississit is een kleine zanggroep die bestaat uit 9 leden in de leeftijd tussen 30 en 50 jaar. Al vele jaren zingen zij, daags voor kerst om 16.00 uur,  tijdens de kerstviering van verpleeghuis Liduina.
De gebruikelijke Nederlandstalige kerstliederen zoals “Wij komen tezamen” en “Stille nacht” worden dan ten gehore gebracht. Deze traditionele liederen kunnen immers ook meegezongen worden door de bewoners en hun familieleden. Voorafgaand aan de viering worden ook enkele Engelstalige liederen gezongen zoals “Mary’s boychild” en “Christmas song”. Tijdens de repetities van vrijdag 28 november en vrijdag 19 december worden de kerstliederen geoefend.
De repetities beginnen om 20.15 uur en duren tot 21.30 uur. Ze vinden plaats op de Oude Rijksweg 10  in Boxtel. Na afloop wordt er gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken.
De zanggroep wordt gedirigeerd door Miriam van den Boer en muzikaal op piano begeleid door oud-lid Hettie van der Ven. Een gedeelte van het repertoire is eenstemmig, maar bij verschillende liederen is er ook een tweede stem. Aan deelname zitten geen kosten verbonden, maar het aantal inschrijvingen is wel beperkt. Voor meer informatie of voor opgave kunt u terecht bij J. Habraken tel. 632344 of via: zanggroepdississit@gmail.com

 

Uit de krant