Afbeelding

Hezelaar is pareltje van Liempde

Algemeen
LIEMPDE - Wethouder Peter van de Wiel was er afgelopen week helder in: Buurtschap Hezelaar is één van de vele pareltjes die Boxtel rijk is. Hezelaar was het eerste buurtschap dat reageerde na een informatiebijeenkomst in 2013 over vergroening van de omgeving. Samen met bewoners zijn inmiddels 25 erven beplant en zijn er tientallen veldpoorten, picknicksets, banken en insectenhotels geplaatst.

“De buurtvereniging heeft het initiatief genomen en de bewoners van Hezelaar en aanliggende straten enthousiast gemaakt. Brabants Landschap heeft vervolgens de inrichtingsplannen gemaakt en adviezen gegeven over de vergroening. Hoveniersbedrijf Eco-groenvoorzieningen uit Liempde heeft de beplanting geleverd en de veldpoorten, banken, picknicksets en insectenhotels gemaakt en geplaatst”, vertelde Van de Wiel. “Ik ben dan ook ontzettend trots op dit project en blij met het resultaat. De buurtbewoners hebben een prettigere leefomgeving gekregen.”

Als symbolische afsluiting plaatste de wethouder de laatste picknickset op het erf van de familie van Oijen in Liempde. Ook werd hier door buurtbewoners de laatste hand gelegd aan een insectenhotel.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant