Afbeelding

Record voor Oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel!

Algemeen

BOXTEL - 50.000ste bezoeker ontvangt gratis familie jaarkaart!Een beetje beduusd staan Jim Cuypers en zijn moeder te kijken bij de aankondiging dat Jim de 50.000ste bezoeker is in 2014. Een mijlpaal in de geschiedenis van Oertijdmuseum De Groene Poort. Een medewerker van het museum, Rory Tans, reikt de gratis jaarkaart uit aan Jim en zijn moeder.

Jim is helemaal gek op dino’s. Vaak praat hij er met zijn vader en moeder over, leest er boeken over en heeft een aantal posters op zijn kamer hangen. Ze zijn al vaker naar Oertijdmuseum De Groene Poort geweest. Het gezin woont in Uden. Aan de afstand zal het niet liggen om nu nog vaker naar het museum te gaan. ‘Het is heel indrukwekkend hoe groot de skeletten van de diverse dinosauriërs zijn en hoe klein je bent als je er naast staat.’, vertelt de moeder van Jim. Die staat intussen met de jaarkaart in zijn handen. Hij blijft maar naar het mooi gele papier met sierletters te kijken. Een grote glimlacht siert zijn gezicht. Hij is er erg blij mee. ‘Mam, nu kunnen we zo vaak als we kunnen naar het bos, de tuin en in de grote gebouwen. Hoe vaak kunnen we hier nu naar toe gaan? Gaan we binnenkort weer? Jim wil nu zo veel mogelijk vragen aan zijn moeder stellen. Hij is erg onder de indruk van de uitreiking. Ze brengt hem langzaam een beetje tot rust. ‘Dat zullen we thuis op ons gemak bespreken, Jim.’ Ze bedankt daarna Rory en De Groene Poort hartelijk voor de ruimhartige prijs. Daarna lopen ze verder het museum in, echter nu met een heel ander gevoel dan voorheen. Een toekomst met ongetwijfeld meer bezoeken dan gebruikelijk.
De directie van Oertijdmuseum is bijzonder verheugd met dit geweldige resultaat en bedankt alle medewerkers voor de tomeloze inzet. Het zou fantastisch zijn om boven dit aantal uit kunnen komen, maar dat is wel het streven.
Foto: Rick van de Laar

Uit de krant