Afbeelding

JRC haalt hard uit tegen Kimbria

Algemeen
BOXTEL - JRC heren 1 speelde afgelopen zondag (7 december) de uitwedstrijd in Maastricht tegen het puntloze Kimbria. De mannen uit Boxtel hebben afgelopen week, na het onnodige verlies tegen Den Bosch, de koppen weer bij elkaar gestoken en afspraken gemaakt aangaande het vervolg van het seizoen. Kimbria moest het eerste slachtoffer worden van een getergde Boxtelse selectie die uit was op revanche. De ploeg uit Boxtel stond al vroeg op het veld voor een afwisselde warming up die de basis moest leggen voor een scherp begin.

Boxtel opent de wedstrijd direct fysiek en mentaal dominant. De ploeg straalde direct een eensgezindheid en teamstrijd uit die dit seizoen nog te weinig is getoond. Waar het spel de afgelopen week te statisch was werd de basket nu vanuit een bewegende aanval steeds weer hard aangevallen, zowel inside als outside. “Het plezier en vertrouwen groeiden dit eerste kwart, je weet dan als we dit vast kunnen houden dat het een leuke middag kan worden. Ik weet ook dat we dit vaker niet konden volhouden. De opdracht bleef dan ook scherpte en agressie” aldus coach Joris Schellekens. Kimbria kon daar maar weinig tegenover zetten, omdat ook de verdediging op een paar kleine schoonheidsfoutjes in de eerste minuten, stond als een huis. Via 5-5 en 7-11 loopt Boxtel in het eerste kwart weg naar 9-22. Het tweede kwart dwingt JRC het arme Kimbria helemaal terug waardoor de mannen uit Maastricht nauwelijks nog tot goede opties komen. Verdedigend trekken Snoeren en Bostanci het aan en zijn Van der Meijden en Smits dominant in de rebound. Kimbria scoort slechts 4 punten dit kwart, waar een trio aan driepunters een momentum opent waarbij elke Boxtels speler de basket lijkt te vinden. In de laatste anderhalve minuut deelt Jay van de Snepscheut met 8 punten de definitieve KO uit. Boxtel kan dan gaan rusten met een 13-49 voorsprong.

“De tweede helft moeten we dit dan volhouden. We hebben iets recht te zetten en dat doe je niet met half werk.” aldus Schellekens. Het verval treedt vaak op na een dergelijk sterke helft. Helaas voor Kimbria was dit niet het geval afgelopen zondag. Alhoewel Kimbria toch weer 11 punten maakte dit kwart werd het overlopen door een sterke Boxtelse aanvalsmachine. Vooral Jaap van Loon en Jay van de Snepscheut werden in stelling gebracht door de opgeleefde Robbin Snoeren. Zij name samen de eerste 10 punten voor hun rekening. Waar Kimbria daarna moeite heeft de kansen te verzilveren scoort de sterk spelend captain Coen van der Meijden 6 punten waardoor het verschil weer behoorlijk groeit. Boxtel sluit kwart drie af met een 24-76 voorsprong. In kwart vier gaan dan de gretige Remy van der Snepscheut en Felix stegeman veelvuldig hard naar de basket waardoor de Boxtelse formatie verder uitloopt naar 36-99. Het slotakkoord is dan voor de kleine spelmaker Bostanci die een eindstand van 40-103 op het bord gooit. “Kimbria is niet de sterkste ploeg, maar als mijn ploeg bijna 40 minuten lang scherp kan blijven en dit neer kan zetten, dan ben ik een trotse coach.” Door het verlies van concurrent Den Dungk in Heerlen heeft Boxtel de touwtjes nu weer iets meer in eigen hand. “Maar een misstap is niet meer te maken” aldus de coach. Topscoorders aan de kant van JRC: Jay van der Snepscheut 18 pnts, Coen van der Meijden 15 pnts, Jaap van Loon 15 pnts, Remy van der Snepscheut 15 pnts, Erdinc Bostanci 13 pnts.