Afbeelding

Voorzitter Pieter van de Ven van BALANS stopt

Algemeen
BOXTEL - Voorzitter Pieter van de Ven heeft na acht en een half jaar afscheid genomen als bestuurslid van BALANS. Dat gebeurde op de ledenvergadering van woensdag 10 december, waar hij door de leden in de bloemetjes werd gezet en werd bedankt voor zijn inzet voor de partij.

Onder voorzitterschap van Van de Ven is de vereniging BALANS geprofessionaliseerd en gegroeid. In zijn bestuursperiode speelde hij als voorzitter een grote rol in de coalitievorming van 2010 toen BALANS als grootste partij uit de gemeenteraadsverkiezingen kwam. Ook Pieters zeer actieve rol bij de verkiezingscampagnes is gememoreerd.

Het bestuur zal de inbreng en leiding van Pieter gaan missen. Ook Annemarie Welvaarts heeft afscheid genomen als bestuurslid en ook haar inbreng zal een gemis zijn. De leden hebben op de ledenvergadering nieuwe bestuursleden gekozen, waarbij er een mooie balans gevonden is tussen levenservaring en jeugd. Kim van de Sande (derdejaars student Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, 22 jaar jong) en Maria Meeuwsen ( Brabantse van geboorte, werkzaam geweest op Universiteit van Leiden en Amsterdam en met veel levenservaring) nemen de plekken in van Pieter van de Ven en Annemarie Welvaarts en completeren het 5-koppige bestuur, wat verder bestaat uit Bas Assmann, Erica Vos en Wim van der Zanden. De bestuurstaken worden op de eerstvolgende bestuursvergadering onderling verdeeld.

Uit de krant