Rugbyers van Ducks/Oysters winnen laatste wedstrijd voor winterstop

Algemeen
BOXTEL - De rugbyers van RC Ducks speelden afgelopen weekend de laatste wedstrijd voor de winterstop. In Boxtel werd RC Eindhoven met ruime cijfers aan de kant gezet.

De eerste helft verliep moeizaam doordat aan Duckszijde teveel fout ging. Veel technische fouten in combinatie met moeizaam samenspel zorgde voor een matige voorstelling. Ondanks dit was er bij rust toch een 21 – 7 voorsprong. Dit geeft aan dat het team ondertussen te sterk is voor de vierde klasse. In de tweede helft ging het beter en kwam de scoringsmachine goed op gang. RCE werd steeds vaker op snelheid geklopt en had problemen om vooral de lijnspelers af te stoppen. Ducks bouwde de score uit tot een eclatante overwinning van 79 – 14.

Na de jaarwisseling resten nog zes wedstrijden. De planning is dat 8 februari de platte kar van stal moet om het kampioenschap te vieren. Na de jaarwisseling beginnen de rugbyers op zondag 11 januari met een oefenwedstrijd en op 18 januari wordt de competitie hervat.

Kijk voor alle uitslagen en standen komende woensdag op de sportpagina’s in DeMooiBoxtelKrant.