Afbeelding

CDA stelt vragen over oliebollenkraam

Algemeen
BOXTEL - In de raadsvergadering van dinsdag 16 december heeft het CDA vragen gesteld over oliebollenkraam ‘De Zoete Verwenner’. De kraam van de familie Paashuis stond voorheen op de Zwaansche Brug, voor Villa het Hof, maar moest daar weg in verband met het terras van het horecabedrijf dat in de Villa gevestigd was. Sinds 2012 staat de Zoete Verwenner op de hoek Prins Hendrikstraat/Rechterstraat.

De vragen van het CDA hadden betrekking op twee aspecten: de locatie van de kraam en de vermeende oneerlijke concurrentie met andere bedrijven die oliebollen bakken. Nu Villa het Hof weer leegstaat, zou de kraam teruggeplaatst kunnen worden op de oude locatie. Dit is beter voor de verkoop en voor de sfeer in het dorp. Er kunnen harde afspraken worden gemaakt over het opnieuw verplaatsen van de oliebollenkraam, mocht een bedrijf zich weer in het gebouw vestigen. Omdat de feestdagen zeer belangrijk zijn voor de verkoop van oliebollen, verzocht het CDA wethouder Van Wanrooij om de terugplaatsing nog deze maand te regelen. De wethouder antwoordde hierop dat hij volgend jaar zal bekijken of de standplaats van de kraam anders geregeld kan worden.

Wat betreft de oneerlijke concurrentie, vroeg het CDA hoe het mogelijk is dat deze al twee jaar op rij plaatsvindt. Het CDA stelde dat de familie Paashuis aan alle eisen moet voldoen qua vergunning en afzuiging voor het bakken van oliebollen, terwijl anderen dat blijkbaar niet hoeven. De Zoete Verwenner is hier al twee jaar over met de gemeente in gesprek, maar maakt geen vorderingen. Zo meldde hij in 2012 al dat Bakkerij Schellens in Winkelcentrum Oosterhof zich niet aan de regels zou houden en daar is nooit iets meegedaan volgens Paashuis. Wethouder Van Wanrooij gaf aan dat hier in 2012 en in 2013 inderdaad melding van is gemaakt door Paashuis. In 2013 is er wegens onderbezetting van de BOA’s geen actie ondernomen door de gemeente.

Zowel De Zoete Verwenner als Bakkerij Schellens ontkennen dat er sprake is van een vete tussen beide oliebollenbakkers. ‘De beste oliebollen verkopen het best’ zo zeggen beide partijen. Voor De Zoete Verwenner gaat het er slechts om dat iedereen zich aan dezelfde regels zou moeten houden en er dus geen oneerlijke concurrentie mag plaatsvinden. Bakkerij Schellens onderschrijft dit van harte. Grandjan Buss, de eigenaar van de bakkerij, heeft dan ook inmiddels de vereiste filters geïnstalleerd en ervoor gezorgd dat zijn zaak aan de brandweervoorschriften voldoet. Aan beide bakkers zal het nu dus niet meer liggen, zij bakken vrolijk door.

Uit de krant