Judo Club Liempde komt met weerbaarheidstraining om verwondingen te voorkomen.

Algemeen

LIEMPDE - De Judoclub Liempde komt de komende tijd met weerbaarheidstrainingen om mensen te helpen op de juiste manier te handelen in noodsituaties. Er wordt geleerd hoe je te verweren tegen een aanvaller en zo verwondingen of nog erger te voorkomen. Ook wordt er aandacht besteed aan de juiste manier van vallen, om ervoor te zorgen dat je, als je ten val komt zo goed mogelijk terecht komt.

Op het nieuws en via sociale media krijgen we vrijwel dagelijks te horen hoe veel geweld er is in onze samenleving. En hoewel incidenten van geweld in werkelijkheid steeds verder afnemen, voelen mensen zich toch steeds vaker onveilig. Om dat gevoel van onveiligheid weg te nemen, is het goed om voorbereid te zijn om je te verweren mocht het nodig zijn. Dit is het eerste doel van de weerbaarheidscursus van de Judo Club Liempde. Het tweede doel is om te leren vallen. Vallen is tenslotte een van de meest voorkomende manieren waarop mensen in gewone, dagelijkse situaties gewond raken, en door te weten hoe je moet vallen, zijn deze verwondingen vaak te voorkomen.

De cursus is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar, kost 35 euro en bestaat uit 6 lessen, waarvan de eerste is op dinsdag 27 januari. Het is niet nodig dat cursisten eerder aan sport hebben gedaan, hoewel de training natuurlijk een sportief karakter heeft. De training wordt begeleid door een fysiotherapeut en verzorgd door een opgeleide valtrainer en zelfverdedigingsdocent. Mensen die zich willen inschrijven kunnen dat doen via info@judoclubliempde.nl

Uit de krant