Boxtel verder met Zorggroep Elde en Tzorg

Algemeen
Boxtel - De gemeente Boxtel gaat door met de bestaande, gecontracteerde aanbieders van huishoudelijke zorg. Dat heeft het college besloten. In Boxtel zijn dat Tzorg en Zorggroep Elde.

Deze aanpak biedt volgens het college de beste borging van werkgelegenheid en continuïteit van de hulp. Klanten van Pantein-Vivent krijgen zo snel mogelijk een informatiebrief van hun gemeente over de voortzetting van hun huishoudelijke hulp.

Het besluit komt voort uit het vorige week bekend geworden faillissement van huishoudelijke hulp aanbieder Pantein-Vivent. De gemeenten Boxtel, Vught, Schijndel en Sint-Michielsgestel hebben intensief overlegd over de ontstane situatie. Zij onderzochten grondig en zorgvuldig hoe de continuïteit van de zorg en behoud van werkgelegenheid gewaarborgd konden blijven.

De gemeenten kiezen ervoor om te werken met bestaande, gecontracteerde aanbieders, omdat continuïteit van de hulp en werkgelegenheid dan beter geborgd is. Met bestaande partijen kan ook beter worden ingesprongen op de situatie (kennis is aanwezig van de lokale situatie). Bovendien nemen deze aanbieders meer personeel over dat huishoudelijke hulp verleent. Tenslotte is van nog groter belang dat de werkwijze van deze regio al bekend en geoefend is bij deze zorgaanbieders.

Inwoners hebben binnen deze werkwijze maximale keuzevrijheid. Een belangrijk argument voor alle gemeenten om te kiezen voor deze aanpak. Iedereen kiest zelf zijn of haar aanbieder. De nieuwe aanpak maakt het in het merendeel van de gevallen ook mogelijk om de huidige hulp te behouden. Dit leidt uiteindelijk tot een zo min mogelijke belasting van cliënten bij deze veranderingen.

Werknemers van Pantein-Vivent kunnen kiezen om hun werk voort te zetten bij een van de gecontracteerde aanbieders. Zij kunnen samen met de klant overstappen naar de andere aanbieder. Klanten van Pantein-Vivent krijgen zo snel mogelijk een informatiebrief van hun gemeente over de voortzetting van hun huishoudelijke hulp.

Uit de krant